View Single Post
Staro 18.07.2014., 23:16   #18
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor lutherus Pregled postova
@bertone

e dugo ne vidjeh da netko preporuča knoppix.
Da, gotovo nitko ga više ne spominje što je šteta..

Uostalom, znam više korisnika Gentooa nego Knoppixa.. što je u jednu ruku malo bizarno s obzirom na količinu potrebnog znanja

Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
Niš, odustajem onda. Probala jesam, uspjela nisam jer se ipak toliko ne kužim, ali nema veze. Fala svima na pomoći.
Probaj još jedanput i skini Knoppix, link na torrent sam ti dao, tvoj posao je da potrošiš par kuna za prazni DVD i odvojiš pola sata na malo istraživanja i isprobavanja.. odustati je lako, teško je pokušati ponovno

Kao mali poticaj, ja sam ga isprobao na laptopu HP NX 9105 (Athlon XP-M 1,6 GHz, 1,2 GB RAM-a i NVidia MX 420 GO sa 32 MB RAM-a) što je blizu konfiguracije koju si opisala na početku.. istina da na tom hardveru nama blink-blink Compiz efekata no OS radi sasvim prihvatljivo iako je bio pokrenut u Live modu.

Distribucija je bazirana na stabilnom izdanju Debiana sa par paketa iz testne inačice i nakrcan je programima, driveriema i svime ostalim za bezbolni početak rada.. na kraju nije .iso džabe velik 3,8 GB

PS. Knoppix ne moraš ni instalirati, probaj ga u Live modu i onda računaj da je sistem instaliran na HDD jedno 3-4x brži

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 18.07.2014. u 23:31.
bertone je offline