Citiraj:
Autor GoodLooker
Par kuna više, malo smo bahati ha?  Košta oko 600 kuna više i još imaš šansu proči bez PDV-a pa te dođe i 900 kuna jeftinije.
"baterija odlična (uspijem izgurat dva dana a fakat puno koristim mob)"...aha, moš mislit.
Pa ti ni neznaš da je taj RMA bolji od npr. službenih LG servisa u HR, nedavno sam imao tu diskusiju s čovjekom koji me uvjeravao da je to super fenomenalno, samo pošalješ OPPO u London i stiže novi, ništa ne pitaju. Vjerovatno ti i uplate troškove slanja, ništa carina, špedicija. Tako je možda i sa Mi3. 
|
Kaj briješ ti? Čovjek je napisao 1800kn s davanjima, ovo je 2000kn u Italiji sa DHL dostavom unutar par dana (meni konkretno dva). Vidim da si si pametan obzirom na nastup, al ovo je jednostavnija matematika. Dakle 200kn razlike ako računaš da će te kačit PDV, da nemoraš izvlačit kalkulator.
Drugo, moš mislit za bateriju, gle, dođi pa vidi, kaj da ti velim. Mob koristim većinom za posao, hrpa poziva, non stop, jučer 06h ujutro gps do Slavonskog Broda, već spomenuta hrpa poziva i mailova kroz dan, povratak doma iz SB-a u 21h sa 56% baterije. Mob je na power saving modu doduše, nema razlike u radu (brzini korištenja), možda za igranje al ja to ionako ne radim.
Neznam kom se obraćaš ovo za servis, ali kaj sam ja spominjao neki servis? Pričamo o kineskim mobitelima i valjda je jasno da je to potencijalni mačak u vreći. Moj je ionak već pao pa ni ne razmišljam o garanciji, ali da i nije pao, kaj? Da dam 3000kn više za brand name za slučaj da se pokvari nakon godinu dana? Tad ću več imat drugi mobitel, tak da me zaboli. Svjesno sam riskirao, a čovjeku preporučam mob jer mislim da je manje Kinez od THL-a. Brže ga dobije, nema zajebancije, sigurno je bolji mob, a za tričavih 200kn više.
Imao sam novi Iphone 5 (ima na forumu), kojem je sa dva mjeseca odbijena garancija zbog (nepostojećeg po mom mišljenju) oštećenja, tak da tolko o garanciji. Apple me odjebao kao da me ni nema (službena podrška).
Kinezi se kupuju ko da nemaju nikakvu garanciju i točka.
Punici je nakon 7 dana riknuo novi S4, sad rješava probleme jer ga je kupila u Njemačkoj pa će izgleda morat tamo na servis.
Citiraj:
Autor coconut
A kamo šalješ taj Mi3 u slučaju RMA? Da se kladimo da ga Talijani neće već ćeš ga morati poslati u Kinu.
|
I kaj? Ak crkne, nek crkne. Zato sam i napisao uvjetna preporuka. Čemu uopće takvo pitanje na temi o kineskim mobitelima kad nam je svima jasno da je to tak kak je? Xiaomi nema prodaju van Kine i još tam nekih lijevih zemalja, i ovo je neslužbena prodaja. Ovisi o preprodavaču hoće li ti pomoć ili ne. Malo gugla pokazuje da Xiaomi u Kini i tam di već prodaje mobove ima prilično dobro rješenu servisnu podršku sa lokalima gdje doneseš mob, a oni ga popravljaju unutar 2h ili ti daju novi kad se vratiš ak ne poprave.
To kaj mi kupujemo od žmuklji koje kupuju mobove jeftinije bez ikakve servisne podrške za ove lijeve brandove samo da bi imali veću maržu je zapravo naš problem.