Citiraj:
Autor IcyTexx
Imam sad dva auta za registrirat pa ću se sutra šetat pa se javim sa cijenama. Dosad sve u Allianzu pa cemo vidjet kako ce biti dalje.
Vidim da bi mogao uštetiti i preko 800kn...
|
Sve ti je to vrlo relativno koliko ćeš uštedit i kako, budući da su sad doslovno svako osiguranje na vlastitim uvjetima i obračunima, koji su totalno različiti od kuće do kuće.
Ja sam jučer radio frendovom starom policu, 750kn jeftinije nego lani, za 1 auto, dok sam vlastitom bratu naplatio 250kn više. Fora je što su sad (kod nas) police individualizirane totalno prema vlasniku/vozaču auta, njegovoj starosnoj dobi, datumu polaganje vozačke dozvole, da li je imao prometnih, da li još netko vozi taj auto u kućanstvu, ako vozi da li je mlađi od 24g ili nije, itd itd., sad je hrpetina faktora koji utječu tj formiraju konačnu cijenu police AO, nije više crno-bijelo kao do sada - reg. oznaka+kw i to je to.
Dva brata, na istoj adresi sa istim autima neće platiti policu jednaku cijenu samo zbog razlike u godinama, a kamoli 2 susjeda ili da ne nabrajam daljnje usporedbe, uglavnom, shvatit ćeš bit - tj to da je sve sad indvidualizirano, ali da, generalno cijene su poprilično niže za savjesne vozače nego lani, i da se fest uštedit, samo treba hodanja od osiguranja do osiguranja jer telefonom ili internet checkom nećeš ništa saznat, jer te cijene nemaju veze s vezom sa cijenom koju se dobije na licu mjesta.