Citiraj:
Autor Prezime
Nisu na istoj liniji uvijek iste margine i u tome je cijela poanta. Na mojoj liniji (a slicno je na svima koje sam gledao) margina varira od 6 (50% vremena) preko 6,5 (40%) vremana do 7 svega 10% vremena kad se steknu uvjeti. Trenutno mi je 6,5, a zadnja 2 dana je bila na 6. Po suhom toplom vremenu se popne na 7.
|
Sad te buni rekonfiguriranje linije s malim promjenama u karakteristikama linije. Da se linija rekonfigurira svaki put kad se margina promjeni za 0.5, opet ne bi valjalo i dosli bi na pocetnu stavku gdje bi bili kao i da nema margine. Znaci kad ti se linija promjeni za 3db, onda se ces vidjet promjene, ovo kad ti se promjeni za 0.5 je samo to, promjena fizickih karakteristika zbog recimo, vremenskih uvjeta...
Citiraj:
Autor silver_tip
@sandokan111 hvala jos jednom jer ovo nije moje podrucje i vodim se onim sto sam procitao po forumima ali nista mi to nije imalo logike za ovaj moj slucaj, citam jedno a u stvarnosti dogadja mi se nesto drugo, mjenjam kablove a dobijam "gorje" rezultate... i sad se me rjesio jedne brige
Ako si clan na THR-u javi se ( isti nick ) da ti posaljem karme makar ako nisi uclanit cemo te..., para nemam 
|
Ma sve 5

I racunaj da ce ti se linija sama s vremenom "poboljsavat" ako uoci da smetnji vise nema. Jedini problem su drasticne rekonfiguracije gdje treba od isp-a trazit resetiranje linije, ako si recimo tek dobio uslugu pa si iskapcao router 100 puta i zeznuo centralu da misli da ti je linija ultra nestabilna pa te spoji na nesto s marginom 20... Al to nije tu slucaj.
Citiraj:
Autor bokinho
Ovo sve sam ti i ja napisao, ne znam cemu objasnjenje.
|
Neznam, onda se nismo razumjeli bas. Ako se slazes, sve 5.
Citiraj:
To je u principu tocno, ali u praksi takvih dobrih linija nema, jedino di su povuceni novi podzemni vodovi. U 90% slucajeva di je margina 6db sa internetom i tv propustenim ce veza pucat, i to je statisticka cinjenica jer su linije podzemne preopterecene.
|
S tim se mogu slozit, ali onako je prije zvucalo kao da je margina problem, a ubiti je, barem kod nas, problem infrastruktura, i ormarici kao na slici gore itd itd :P
Citiraj:
Shvacam sto si htio reci sa marginom, teorijski sve to drzi vodu dok ne vidis praksu. Definicija je onda na kraju: Fizicki losa linija= veca margina veza stabilnija. Fizicki dobra linija=manja margina veza stabilnija. ?
|
Mislim da smo se vec slozili oko svega