View Single Post
Staro 11.07.2014., 18:12   #701
bokinho
Banned
Moj komp

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova

Veca margina = stabilnija veza. ALI, posto je usluga napravljena tako da daje najvecu mogucu brzinu, kad se uspostavi veza, modem je konfigurira tako da funkcionira s najblizom mogucom marginom do targeta. Recimo da je to 6db. Uspostavi vezu s 6db, pusti neko vrijeme, vidi da ima previse smetnji, rekonfigurira na 9db, opet pusti, ako opet ima previse smetnji, opet rekonfigurira na 12, itd itd dok ne dobije stabilnu vezu. Znaci, dize marginu da veza postane stabilna (a rusi brzinu). Znaci s vecom marginom veza je stabilnija, ali max brzine su manje, ALI, sama cinjenica da veza nije funkcionirala s targetanom marginom upucuje da linija (fizicke karakteristike) nisu dovoljno dobre, te se na ovaj nacin omogucava stabilan internet i na linijama koje nisu tip-top. Ako ti je linija kvalitetna (fizicke karakteristike), na njoj nema puno smetnji, te onda uredno prvi put spoji na target 6db recimo, sve funkcionira, imas vece brzine i sve radi.
Ovo sve sam ti i ja napisao, ne znam cemu objasnjenje.

Citiraj:
Stoga, ako ti je margina veca, znaci da ti je linija losija jer je modem rekonfigurirao da bude stabilna s vecom marginom od targeta posto target nije mogo odrzavat. Tako da "margina od 6db" ne rusi vezu. Rusi je samo ako to linija ne moze podnijet...
To je u principu tocno, ali u praksi takvih dobrih linija nema, jedino di su povuceni novi podzemni vodovi. U 90% slucajeva di je margina 6db sa internetom i tv propustenim ce veza pucat, i to je statisticka cinjenica jer su linije podzemne preopterecene.

Citiraj:
Nisam siguran da ti ne vidis mozda ratio ali si ili krivo upucen ili nesto krivo citas, posto po svemu na portu bi trebao biti ratio s kojim on upravlja vezom, i kad se taj ratio smanji (povecaju se smetnje) veza se rekonfigurira, a to je tocno gdje margina upada, jer port namjesti s/n ratio veze 30db s marginom recimo 6db, te je veza stabilna s 30-36 s/n ratiom, posto smetnje stalno dolaze i odlaze. Ako je vise od 6db smetnji na liniji, doda se veca margina da veza bude stabilnija, ali brzina rusi (gore objasnjeno). itd itd...
Shvacam sto si htio reci sa marginom, teorijski sve to drzi vodu dok ne vidis praksu. Definicija je onda na kraju: Fizicki losa linija= veca margina veza stabilnija. Fizicki dobra linija=manja margina veza stabilnija. ?
bokinho je offline   Reply With Quote