A ono kad vec svi pisu kako je bilo na polaganju da i ja napisem kako sam "sjebo" ispitivaca. Kad sam ja polagao bilo je pravilo da instruktor ne ide sa kandidatom nego samo dva ispitivaca. I sjedam ja tako u golf IV SDI i unutra dva ispitivaca vec cekaju. Cova je glavni i on komaduje kud se vozi i sta se radi a baba pozadi sjedi i samo tefteri nesto. Objasnjava ovaj meni sta treba da radim i kako treba samo njega da pratim sta mi govori i to je to. Kad on kaze lijevo, ja na raskrsnici lijevo, on kaze desno ja desno, u slucaju da ne kaze nista onda zovim ravno kroz raskrsnicu. Skonto? Skonto!
Vozimo se mi oko pola sata i sve OK i sad on lagano putanju okrece prema mjestu odakle smo krenuli. Elem zvoni njemu mobilni i on se javlja. I prica, i prcia, nikad prestat, a raskrsnice prolaze. On je mislio da sam ja shvatio da treba da se vratim odakle smo krenuli, ali ja se pravim budala. Posto nista ne govori ja kroz sve raskrsnice samo ravno. Zavrsava on razgovor, okrece se meni i pita "Momak, pa da li si ti normalan?". Ja sam samo ladno pitao "Sto?", a mi davno izasli iz grada i fino poodmakli. Kaze on meni "Ja sam mislio da ces ti nas vratiti odakle smo krenuli". Fino objasnim covjeku da mi je na pocetku rekao da ako nista ne kaze da ja treba da vozim pravo i podsjetim ga da mi nista nije rekao dok je telefonirao. Samo je odgovorio "Ja...".

Onda sam okrenuo nazad u grad, i naravno totalno opusteno uz zajebanciju se vratimo u grad, ovu babu istovarim pred njenom kucom posto sam bio poslednji za taj dan i vratim se odakle sma krenuo. Instruktor stoji na parkingu i ceka. Kad sam izaso iz auta prvo sto je pito "Sta ste uradili babi?".