Citiraj:
Autor gin.tonic
Ne želim nešto zlonamjerno reći ali to s glutenom je trend sad...
http://online.wsj.com/articles/how-w...thy-1403491041
Od cure mama je isto bila na gluten free hrani, pa bivši cimer, trajalo je to par mjeseci i vratili se natrag normalnom režimu hrane...
Hranu bez glutena bi trebali jesti samo ljudi koji imaju celijakiju.
A proizvodi bez glutena imaju posebni prostor u svakoj trgovini (ako imaju takve proizvode) u DM-u, Kozmo, Muller bi trebao naći...
|
Ovo je čisto išla probati jer je negdje našla da kod problema sa štitnjačom, izostanak glutena može povoljno utjecati na želudac. Neka hrana joj je teško padala na želudac prije, a sad nakon 2 tjedna takve prehrane kaže da ima 0 problema s želucem.
Ima vjerojatno nešto u tome, ali oko ovog s trendovima se slažem. Sjetio sam se da imam frendicu koja ima celikaliju, ali to nisam dugo skužio jer je i nemilosrdno pive trošila. Kaže da vrijedi pretrpiti posljedice
Citiraj:
Autor Wolverine
Drito to. Ovdje svako malo ekipa traži bez glutena ovo bez glutena ono. Gle ak si alergičan OK. Ali ako ideš to jest jer si čuo od nekog tko je čuo da je to dobro :facepalm:
Meni osobno recimo tjestenina bez glutena ima okus po kartonu. Probao sam tijesto za pizzu bez glutena isto katastrofa... 
|
Nisam probao, srećom

Da, Amerika i Kanada su poblesavile. Bilo nas je gore svakakvih u kampu, ali par bisera se zbog oklade odlučilo da budu vegetarijanci od ponedjeljka do petka, a vegani kroz vikend. Nestrpljivo su čekali da nedjelja postane ponedjeljak i onda u minuti požderali vrećicu čipsa
Neki su i ostali na kraju, navodno su se manje znojili i imali više energije.
Bilo je i onih koji su bili vegetarijanci desetak godina, pa smo ih napili i dali da probaju steak. Ujutro su tražili ostatke steaka
Meni ne pada na pamet još uvijek izbacivati neke stvari iz prehrane. Trpam sve dok ide