View Single Post
Staro 07.07.2014., 10:59   #712
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Inače se slažem, ako nemaš potrebe za jačim procesorom, nema smisla nadograditi. Uostalom, preko polovice forume ne treba ništa jače od i3, ali kad se ima...
Misliš da je tako samo na forumu? Najbolja priča koju sam čuo od čovjeka koji je dogovarao neki posao u jednom ministarstvu, davno još kad su 486SX i 486DX bili top procesori i kad je 1 Mb RAM-a bio prosjek za mnoge korisnike. Kaže čovjek da dogovara posao i tip iz ministarstva upali kantu (sjetite se prvih desktop mašina - mrcina od kućišta gdje se moglo 3 komada 5.25" floppya staviti na prednju stranu i još je bilo mjesta a željezo robusno da si mogao pod kamion podložiti koliko je čvrsto) i pogleda on naljepnicu sa specifikacijama na stražnjoj strani i vidi 486DX na maksimalnoj brzini koja je u tom trenutku postojala, 16 Mb RAM-a (na što su čovjeku usta ostala otvorena dobrih pola sata od čuđenja jer nije ni znao da se u to doba može toliko ugurati u PC), po jedan 3.5 i 5.25" floppy, najveći hard disk u to doba, neka bijesna grafička i mrcina od monitora. I prođe neko vrijeme da se Windowsi 3.11 učitaju, tip iz ministarstva baci pogled na ekran i isti tren ugasi kompač. I čovjeka zanimalo što je to točno pogledao i pita ga a ovaj mrtvo-hladno kaže: POGLEDAO SAM KOLIKO JE SATI...

Sorry na offtopicu ali morao sam malo "zaštititi ugled i čast" korisnika foruma
Sinac je offline   Reply With Quote