View Single Post
Staro 07.07.2014., 02:18   #652
sandokan111
Banned

Datum registracije: Dec 2013
Citiraj:
Autor Prezime Pregled postova
Kako nisam znanstvenik, ne mogu ti pruzit znanstveni dokaz. Mogu ti samo navesti situaciju kakvu su imali moji:
downstream - 16650 kbps, upstream - 1330 kbps (uz max down/up 18600/1340) i veza je pucala barem jednom na dan.
Nakon promjene imaju vrijednosti down/up 16650/1350 (uz max down/up 17200/1550 i veza im ne puca vec nekoliko mjeseci; onak, laicki receno, jamacno.
Pa vidim da nisi znanstevnik zato te i pitam odakle ta arbitrazna brojka od 1550 da bi njemu radilo.
Dakle, kako si sad naveo tocan primjer sto se dogodilo kod tvojih roditelja, vidis da su se malo i parametri linije promjenili. Sto mislis zasto je tako? Jer su pustili drugi profil? :P Eh da se tako mjenjaju parametri linija :P
Dakle, da ponovimo gradivo.
http://www.kitz.co.uk/adsl/linestats.htm
S/n margin nije isto sto i s/n ratio. Tu je stavljen margin od 11.5. Sad, koji je target tcoma neznam, ali pretpostavljam kao i vecini, 6, znaci da se sincalo 2 puta da bi postiglo nesto zadovoljavajuce, samo ne dovoljno jer mu veza steka s tim marginom. Sto trebaju znaci je smanjit jos vise max brzine da bi povecali s/n ratio s marginom blize onoj koju targetaju (kako su tebi fino podesili kod roditelja). Ocito je da na liniji ima vise nego dovoljno brzine za ono sto je zakupio (dakle ono o cemu ti non stop pricam, kupuje 15/1, ima 21/1.3) s trenutnim marginom. Daljnjim mjenjanjem nece se to toliko promjenit da on nemoze koristit sve sto placa. Sad, hoce li njemu upload nakon toga otic na 1.5, 1.6, 1.4, 1.3, neznam, ali tvoja arbitrazna brojka iz neba da mu upload mora bit 1.55 da bi stvar radila je u najmanju ruku "cudna".
Citiraj:
Autor bokinho Pregled postova
Upload o cemu pricate nema veze sa pucanjem veze u ovom slucaju, problem je vjerojatno vani, losa izolacija kabela ili sl.
Tehnicki sve ima veze s pucanjem veze jer sve utjece na sve. Najcesce se s/n mjenja tako da se korisniku rusi brzina dok se ne dobije zadovoljavajuci s/n bez ostalih preinaka. Normalno da bi se to sve moglo rjesit da oni sad izlaze na teren i popravljaju fizicke karakteristike linija, ali nije ih briga niti ima se to radi kad i ovo prolazi i vecini je vise nego dovoljno.. Eno u drugoj temi, ako je to tocno, poceli su prebacivat na vdsl kog mogu samo da se ne moraju s tim zezat, a ne oglasavaju vdsl
Citiraj:
Dobri parametri odavno nisu mjerilo za dobru vezu kod pucanja linka. Dovoljna je mala korozija na spoju i korisnik moze imat 25 maximalu a da mu puca veza.
A nije to bas tako. Vidjele bi se te smetnje.
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Evo primjer kod mene, 10 Mbit + IMS

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.045 / 12.539
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 2,0 / 1,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,0 / 11,5

Prema ovim podacima mi je centrala jako blizu, ali SN Margin je los. Vjerojatno lose spojeni kablovi u glavnoj uticnici koja se nalazi van kuce. Kako su kabeli bili spajani po kuci ne bi me cudilo. Promjenio sam sve unutrasnje kablove ali jos nisam gledao taj vanjski dio.
E sad, da Maxtv treba 500 Kbit uploada mi je malo cudno, jer ako meni radi na 1 Mbit up bez maxtv-a onda bi i njemu trebalo raditi sa 1,3 Mbit.
Mozda su ti samo stavili veliki target maxa. Sta ti stoji na max?
Normalno da bi njemu trebalo radit.
sandokan111 je offline   Reply With Quote