Citiraj:
Autor hedgehog
Po mome mišljenju, a vjerujem da ću se i kolege složiti  bolja je solucija ići na jeftiniju H81/B85 ploču pa i3 procesor nego skuplju Z ploču sa otključanim Pentiumom ako već ideš na intela..ako ne ima i AMD dobre alternative za tu lovu..a ako si već 100% zapikirao taj Pentium onda uzmi i Anniversary Z97 ploču za 600 kunića kod uzija pa imaš komplet  što se tiče je li dovoljna ili nije, taj Pentium ionako ne treba puno struje pa je bilo kakav ozbiljniji power phase design (što sve Z ploče imaju) dovoljan..
|
Što se tiče uloženo/dobiveno, istina da je H81/B85+i3 bolji, no kažem, ovo sam složio sa Broadwell K na umu, tako da je matična u biti više za taj budući procesor nego za Pentium (mislio sam ići na Canyon no kada već je Pentium prisutan za super single threaded perfomansu, mislio sam ga imati dok otključani Broadwell ne stigne), no kada je već tu, gledam s kojom pločom bi najbolje prošao.
Extreme3 izgleda ok, 880kn, no fali M.2 (no, ako smo do sada mogli bez toga, sumljam da ću patiti). Iako ne kužim kako to da je web kupnja jeftinija od plačanja gotovinom (pretpostavljam da je vezanom uz skladište/nabavu)