Tema: VHS
View Single Post
Staro 05.07.2014., 17:40   #25
Trekkie4
Guest

Jučer sam kupio Samsungov video za nekakvih 20kn, bio je oglašen kao neispravan jer mu titra slika & ništa se ne vidi. Naravno, problem sa slikom je bio brzo riješen, ispostavilo se da su glave katastrofalno prljave, nije mu pomogla čak ni kazeta za čišćenje, morao sam ga doslovce rastaviti i čistiti alkoholom. Također sam zamijenio remenicu koja je proklizavala kod premotavanja i primjetio da je glavni zupčanik kod idlera napuknut, ali se (još) nije raspao. E sad, razlog zašto sve ovo pišem je zato što je mehanizam unutra pljunuta kopija Sony-a, baš kao što sam napisao prije nekoliko dana. Sve je isto, čak sam uspio zamijeniti zupčanik idlera potuno novim i nekorištenim, kojeg sam kupio za Sony prije par godina. Jedina razlika između Sony-a & Samsung-a je u tome što Sony glava na primjer ima 3 pina više nego ona na Samsung-u, inače su potpuno iste, istih oznaka & rupica za montažu. Također, kabeli za napajanje motora glave su potpuno isti, nema nikakve razlike. Jedino što Samsung nema je onaj valjak za čišćenje glave, to je vjerojatno rezervirano samo za skuplje i bolje modele. Ovaj je 4hd, mono model i koliko mogu reći nakon svih testiranja, potpuno je ispravan, osim što nema daljinski upravljač

Budem ga ponudio prijatelju, ali ako ga on ne bude želio, najvjerojatnije ga budem mijenjao za nešto drugo. Stvarno bih volio naći neki stari video rekorder, po mogućnosti iz 80-ih
  Reply With Quote