Izvjestaj sa bojisnice
stop.
Zadnjih 5-6 dana intenzivno letim RB sa joystickom (stari Saitek Cyborg 3D USB)
stop
Kontrola aviona skocila za 80%
stop
Kvaliteta nisanjenja pala za 80%
stop
Izbjegavanje metaka skocilo za 45%
stop
Gubitci skocili za 70%
stop
Zakljucak, ili nastvit trenirat ili odustat ???
Nije lako sa stickom letit, ali da imas bolju generalnu kontrolu nad avionom definitvno imas, ali ili zbog nepreciznosti sticka ili moje neistreniranosti precizno nišanjenje mi je koma (prije ce bit ono drugo

).
Cak mi se i jedan nekontrolirani kovit dogodija sa potpuno ne oštećenim avionom jer sam opako ukriža komande, ono sve kontrolne povrsine su isle u svoju stranu, rep (kormilo smjera) desno avion u ljevi zavoj a kormilo visine dolje + mala brzina i eto đavla

nije ništa pomoglo, ni vađenje flapasa ni kotaci ni gasenje motora ni pun gas ni ljuljane ništa, nego sam ljepo vertikalno sletija na ledinu
Sad kao ozbiljno, jel imate kakav posteni stick za preporucit, a da nemoram prodat oba bubrega i par kila koštane srži

U ormaru imam na cekanju i Logiteh 3D pro force (force feedback stick) koji mi uljeva jos manje povjerenja od starog Saitek-a
Cujem/citam da su Thrustmaster-ovi stickovi bolji, koliko je to tocno (mada bolje/losije je jako subjektivna stvar) ali ih u rvata nema vise za kupit.
Na zalost joystickovi za letenje su postali rjetke zvjerke, pa ili kostaju 50kn i nevaljaju ni za viličar vozit ili su skupi za poludit (di je zlatana sredina isla dođavola).
Vozim/treniram stick letenje, nacesce sa Bf 109 E-1, jeftin za popravit, ima puno metaka i generalno je dobro izbalansiran brzina/okret/brzina poniranaja za svoj tier, uglavnom za vjezbanej sticka dobar, jucer sam se malo razbahatija pa sam poletija sa Jak 9K i malo mi se posricilo pa sam skinija jednog tunderbolta (i to primijum japanski, mora da me me momak mrzi) i krenija naganjat (BZ posto sam ima visine) Ziro-a, ali posto ostatak mog tima nije bas briljira, tj pobilo ih ko guske u magli drugi frajer mi se prisulja i napravija švicarski sir od mene, ok kasno sam ga vidija i krenija headon, ali nije doboro proslo za mene (koji put zaboravim da nisam u arcade modu pa ko budala krenem u headon umjesto da izbjegava i zajasim im na rep a ovome sam to moga bez problema posto je u pitanju bio Ki-45, inace meni jako drag avion koji cesto i letim (koristeci mis+tastatura zasada)