Citiraj:
Autor miki_st
Meni doma zadnjih 17 godina Sony VHS radi bez problema, ruku na srce bio je skup kao novi, ali izgleda da kvaliteta prati cijenu. Vidis, prije bih rekao da ce noviji VHS durati godinama nego on, ali izgleda da nije, cudno. 
|
Upravo to i govorim

Tvoj video je rađen kvaliteno, dok su još koristili kvalitetnu plastiku i metal. Naš obiteljski video rekorder, Marquant je također trajao nekakvih 15-ak godina, više nego ovi moderni koji rade 4-5 godina i onda se raspadnu. Naravno, uvijek postoje iznimke, pa tako i ovom slučaju... Imam jedan Sharpov video koji istina baš i nema puno sati rada, ali nikad nije bio servisiran, a još dan danas radi kao i prvoga dana. Model je VC-M512, i kupljen je negdje krajem 2001 godine

Što nažalost nije slučaj sa drugim markama, uključujući Sony
Znam da ovdje ima puno ljudi koji mi baš i ne vjeruju previše, ali ima jedan zgodan YT kanal, neki tip po imenu "teletronikoforever":
http://www.youtube.com/playlist?list=PL07E0CE43794535CA
Tip je snimio hrpu video rekordera, njihove mehanizme pa čak i kvarove. Ne trebate biti stručnjak da prepoznate kvalitetu, između malog, kompaktnog uređaja sa plastičnom konstrukcijom i mehanikom i ogromnog, masivnog dizajna koji uključuje metal. Naravno, većina ljudi će reći da je manji dizajn uvijek bolji, ali pitam vas, pod koju cijenu? Ovi novi uređaji nisu napravljeni za popravak. Ne kažem da nisu popravljivi, samo kažm da se jednostavno ne isplati trošak i/ili vrijeme. (nisu čak ni klasik, old-timeri)