Tema: VHS
View Single Post
Staro 02.07.2014., 17:55   #17
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Mda, Tensai je uvijek bio pojam brenda, kao i GoldStar (današnji LG)
Negdje sam pročitao da više-manje svi modeli nakom '95 nisu više bili kvalitetni, odnosno videi kakve smo znali iz 80-ih i 90-ih su tad završili. Teško je reći tko je radio kvalitetno a tko ne, ali činjenica je da su video rekorderi postali sprdnja od kad su uveli novije mehanizme i kompjutorsku kontrolu. Na starijim modelima bi bilo nepojmljivo da traka ostane na bubnju prilikom premotavanja, a da i ne spominjem jeftinu plastiku i/ili zupčanike.

Imao sam jedan Sony DVD/Video combo uređaj, koji je radio sasvim normalno većinu svog radnog vijeka. I onda jednog dana, odjednom prilikom premotavanja, kompjutor se malo "zabunio" i pred kraj kazete dodao "gas do daske". Za divno čudo, kazeta (i osigurač trake na vitlu) su izdržali udarac, ali se idler i glavni zupčanik prijenosa jednostavno raspao, bilo je previše energije! Pokušao sam ga popraviti, platio sam samo zupčanik 50kn u Elmatis-u, da bi na kraju shvatio da mu nema spasa... Naime, nešto je još otišlo u njemu , neka letva ili kvačica i (iako je tehnički gledajući) radio, gužvao je traku i jako se derao kod premotavanja unatrag. Na kraju sam ga bacio i sačuvao skoro svu mehaniku koja je valjala, uključujući video, audio & kontrolne glave, idler, zupčanik i capstan motor.
  Reply With Quote