View Single Post
Staro 02.07.2014., 01:55   #9551
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Ja cu napisati vlastita iskustva sa kinezima:

Tronsmart TS7 MTK6582 - koristim od pocetka 1. mjeseca 2014, znaci 7 mjeseci. 2 puta sam ga flashao (jednom da isprobam MIUI, jednom da probam custom rom SuperTronV2 koji je trenutno u mobu). Sve nedostatke kojih naravno ima sam vec spominjao u mini recenziji (http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5194). Od mana bih dodao da po jako suncanim danima kada je ekran direktno okrenut prema suncu slabije se vidi ali to mi je bio problem na vecini dosadasnjih mobitela, moguce zbog folije koja je losa, a mozda je jednostavno takvo pozadinsko osvjetljenje. GPS radi iako ga rijetko koristim. Nije se raspao, jedino malo plastika maske skripucka na jak pritisak na jednom mjestu (vrh moba) vjerojatno od nosenja i stiskanja u dzepu. Tipka za paljenje/standby je klimava od pocetka ali nije se nista pogorsalo (mislio sam da hoce kada sam prvi put vidio to i naveo sam kao nedostatak u recenziji). Iako imam 2 baterije koristim samo jednu cijelo vrijeme i baterija nije izgubila na trajanju (normalno koristenje cca dan i pol sa auto brightness). Cijena mu nije pala sto je svakako mana ali to je tako sa kinezima i vise se isplati kupiti neki drugi mob da sada kupujem.

Mlais MX28 - MTK6582 chipset, drugi kinez u kuci od pocetka 3. mjeseca cca. Povremeno se malo koristim s njim i dojmovi su solidni. Nedostatak - los GPS koji je bio neupotrebljiv do prvog problematicnog locka i malo natezanja sa fixevima ali nakon toga je radio. Isproban takodjer par puta i kada je trebalo, posluzilo je svrsi. Napominjem da sam morao raditi lock jos jednom uz EPO i AGPS i nakon toga je opet normalno radio. Problem je vjerojatno antena koja je zalijepljena na straznji poklopac baterije. Mana je kratko trajanje baterije cca 25-30 sati prosjek uz normalno koristenje). U odnosu na TS7 nesto slabije hvata WIFI signal ali to je stvarno neznatno (npr. gdje TS7 ima 3 crtice ovaj ima dvije). Kuciste i izrada je nesto kvalitetnije nego od TS7, jedino poklopac baterije malo "dihta" na jednom ili dva mjesta. Mob nema pozadinsko osvjetljenje tipki. Gumbi za Vol+/- i paljenje su kvalitetnije izvedeni nego kod TS7. Dosad nikakvih "problema" osim tog GPS-a nije bilo, zena zadovoljna i nema problema. Stock ROM je i dalje unutra, dosao je rootan.

Iocean X7 HD 8GB - susjedov mob, svakodnevno se vidimo i malo popricamo o "kinezima" i kako nas sluze mobovi. Par tjedana ga koristi, zadovoljan je svim osim trajanjem baterije koju mora puniti navecer jer je power user i dosta je na mobu, a ne bi mu izdrzala npr do kraja drugog radnog dana (cca 24 sata trajanje baterije) ali je narucio od 3000mAh pa ce valjda biti nesto bolje. Mob nema pozadinsko osvjetljenje tipki ali zato ima LED notifikaciju koja bas i ne radi najbolje (boje se mijenjaju random a ne kako je podesio). To bi se mozda rijesilo softverski ali ne zeli flashati mob nego je na stock ROM-u. GPS je radio nakon prvog paljenja i trebalo je mozda minuta da ostvari lock na 10tak satelita na terasi, ali mislim da ga susjed uopce ne koristi. Mob je narucen sa 1949deal i imao je tockicu na ekranu manju od 1mm u gornjem desnom kutu ali jedva je primjetno pa se nije htio natezati s Kinezima oko toga. Takodjer je zadovoljan mobitelom i drugih zamjerki nema, osim baterije i tog pozadinskog osvjetljenja tipki.

Cubot GT99 - oko 10. mj. 2013. dva frenda narucili na osnovu recenzije s bloga jednog poznatog nam forumasa. Pitao me je li to OK mob, a kako ja nisam znao puno o tome, rekao sam mu da vjeruje recenziji (valjda covjek zna sto pise) i dao zeleno svjetlo za kupnju. Jedan je razbio mob nakon sto mu se stalno javljao problem sa zvucnikom/mikrofonom usred vaznih poziva. Drugi je gubio signal i trazio mrezu svako malo, pa je bilo random restarta i mislim da ga je dao sinu koji igra djecje igrice na njemu, ne znam radi li jos. Naravno, GPS nije radio unatoc pokusaju fixeva i slicno. Odustali su od kineza i kupili single SIM brand mobitele.

Eto, nadam se da sam barem malo prenio vlastita iskustva iz moja 4 zida i blizeg okruzenja.
cyclone je offline