Tema: VHS
View Single Post
Staro 01.07.2014., 19:33   #5
Trekkie4
Guest

Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Snimao sam sa htva STTNG i STVoy na vhs kazete kojih 50tak jos uvijek imam u šupi. Ali ne, iako mi je drag, VHS nikako nije bolji od kombinacije pc + tv kartica pa prekodiravanje u xvid i mp3 u vdubu i arhiviranje na dvd/cd

;-)

Inace imam jos uvijek nekakav Casio vhs recorder doma ali neznam vise da li radi

Inace2 postoji podforum Audio, Video....
Ah, da... Zvjezdane staze, imam tonu epizoda na VHS-u, što originalnih što snimljenih sa HRT-a

Da, kad je u pitanju kvaliteta signala naravno da su TV kartice & DVD puno bolji od VHSa, ali treba imati na umu dvije stvari... 1) tvrdi diskovi se kvare, i podložni su virusima i ostalim programskim problemima & 2) DVDi su osjetljivi na skoro pa sve, uključujući starenje. Imam (zapravo, imao sam) hrpetine CDova iz kasnih 90-ih, ranih 2000-ih i nažalost samo je jedan mali dio preživio. Ovdje je naravno riječ o isprženim medijima, nisu tvornički ali svejedno bi se očekivalo da takvi mediji budu trajali godinama. Ali ne, jednostavno su se raspali, postali su nečitljivi... Uvijek sam pazio na to da nisu izloženi suncu, uvijek su bili u kutiji & nisam nikad ništa "forsirao" ili oštećivao, tako da stvarno ne mogu reći što ih je uništilo. Jedan mi je čak i eskplodirao u novoj DVD pržilici, raznio je ladicu & laser, ali sam ipak uspio dobiti novu, u sklopu reklamacije (jamstva) Istovremeno, imam ovdje VHS kazete iz '89, koje (istina, izgledaju očajno) još uvijek potpuno rade i kvaliteta signala je uglavnom prihvatljiva. Toliko o dugovječnosti CD tehnologije, moram priznati da sam se nakon tog iskustva vratio natrag na VHS & audio kazete

Citiraj:
Autor ivan77 Pregled postova
Iskreno, zadnju VHS kazetu "zavrtio" 2001 godine.
Bili su nezaboravni dio vremene 80-tih i 90-tih, pogotovo
onaj dio u 80 tima, kad se slinilo nad katastrofalnom n-tom kopijom
filma presnimljenog sa neke od satelitske TV, sa "home made" titlom
iz lokalne kvartovske videoteke sa sistemom, "svaki 4. film besplatan"..
Sjećam se, 1994 godine, frend je imao čak VHS kao "streamer" kazetu za AMIGU,
doslovno mu je složio video kao storage..
Ha, videoteka u koju sam ja išao je davala svaki 3.besplatno! Sjećam se koliko sam puta pogledao "Sam u kući" ili "Casper". U svakom slučaju, potpuno se slažem da je VHS neizbrisiv dio povijesti...
  Reply With Quote