Tema: VHS
View Single Post
Staro 01.07.2014., 18:55   #1
Trekkie4
Guest

VHS

Evo jedne od onih nasumičnih tema koje su mi pale na pamet...

Koliko ljudi još danas koristi VHS video rekordere, te da li ih koristite svakodnevno ili samo povremeno?

Za razliku od većine ljudi (pogotovo moje generacije), ja još i dan danas koristim VHS, i uvijek bi radije odabrao VHS kazetu nego DVD. Možda zato što sam odrastao koristeći VHS, ali i zato što ih osobno smatram daleko pouzdanijim nego DVD (i CD) medije.

Jedino što me ljuti je to kako se današnji modeli proizvode, mislim iz inžinjerske perspektive naravno... Sve je napravljeno od plastike & kompaktno, pa kad se istroši, istroši se (nema popravka) U zadnjih 10 godina sam prošao kroz 4, skoro 5 videa, svi su završili ili u smeću ili u servisu, zamjenjeni za novo (jer je stari još bio pod garancijom) Prije nekakvih tjedan-dva, odlučio sam nabaviti jedan od onih velikih VHS-a, iz 80, 90-ih godina, prije nego su ih smanjili i "nakitili" elektronikom. Za sad još samo gledam, ali bih volio naći nešto za 30-ak kuna, pa čak i ako je neispravan. Ti stariji modeli su skoro pa nepoderivi, ionako je uglavnom riječ o prijenosu i/ili kuplungu (idleru)

Koja su vaša VHS iskustva?
  Reply With Quote