Citiraj:
Autor Dakok
Ima vas par ovdje koji konstantno pljucaju po kineskim mobitelima.
Da smo u 2012. još bi bilo razumljivo, ali ovo što je danas u ponudi nije niti
mrvicu lošije od daleko skupljih mobitela u istoj klasi, ali s planetarno poznatim
nazivima.
Mislim da ne treba veći dokaz od ankete na početku teme gdje su priložena
iskustva za 160 nabavki i gdje se lijepo vidi da je preko 90% ljudi zadovoljno kupljenim
i da bi opet kupili takav uređaj.
Činjenica da na novim kupljenim mobitelima ne radi uvijek sve iz prve kako treba
nije ništa neobično. Pa zar nije ista stvar i s računalima, grafičkim karticama i
drugim tehničkim uređajima.
Zar niste nikad mijenjali problematične drajvere za grafičku, stavljali XP na laptop umjesto sedmice jer nešto nije radilo kako treba, imali problema s ventilatorom na laptopu, problema sa snimanjem na satelitskom risiveru?
Uspoređivanje kompletne funkcionalnosti "glupog" HDD-a sa smartfonom je, da budem pristojan, blesavo da ne može bit blesavije.
Što sve može otkazati na disku? Koji od 5 senzora ili antena? Proizvođač
nije ubacio sučelje na hrvatskom? Ošla baterijica?
Ako niste zadovoljni kinezom kojeg ste kupili odite lijepo
još jednom na početak teme i upitajte se gdje ste to pogriješili...
|
Da, najbolje da mi koji nismo zadovoljni s kinezom koji smo kupili da se javimo Brku i da nam odmah da ban da ne bi mogli podijeliti svoja iskustva.
Nadalje najbolje da se u temi javljaju i veličaju kineske mobove samo oni koji imaju privatne blogove, web stranice, preprodavači i ostali koji imaju nekog interesa.
Možda dozvoliti i onima koji su zadovoljni kupnjom da se jave ali samo dok im paypal pokriva garanciju na uređaj, kasnije i njima zabrana.
Kineski mobovi imaju daleko manju kontrolu kvalitete, daleko više problema, nikakvu softwersku podršku, garancija nepostojeća...
Izjava da ovi odroni nisu ni mrvicu lošiji od daleko skupljih mobitela je apsurdna!
Kome onda kinezi rade (i zašto) premium mobove koji koštaju isto kao i brand name uređaji iste klase?
Što je to dobro na mom Amoiu (koji je koštao blizu 300$ i tek mu je nedavno pala cijena) koji glasi za dobar brand u Kini a došao je sa tvornički popucalim coverom, power buttonom koji je sr... , povremeno na oko sat vremena sam iz neobjašnjivih razloga nedostupan, evo sad se pomalo javlja i ghost touch...

Ili na bratovom Xiaomi Redmi 1S koji još nema fix za gubljenje signala a gotovo 90% razgovora završava gubljenjem istog.
Ili onaj Collpad F1 kojemu puca ekran od pada u džep od hlača s visine od 15cm.
Što je tu toliko dobro?
I eto mene je Amoi izašao s PDVom 1500kn a za siću više se na njušci nadu novi ili sitno korišteni uređaji s garancijom tipa S3, Xperia Z, LG Optimus G, G2, sve odreda neusporedivo bolji od ovog odrona...