@kasandro - nismo se skužili. Pitao si što bi ti se dogodilo na forumu. Odgovorio sam ti kako bi se proveo u oba slučaja sukladno sa pravilima ovog foruma. Nažalost, ovaj forum ne može utjecati na marketing pojedinih sellera, iako smo/sam neke mitove razbili/razbio i nekima olakšali i nekima se zamjerili, no pošteni ljudi su ostali netaknuti time.
Nadalje, slažem se djelomično s tobom vezano za oglašavanje sellera/prozivođača oko GPSa. Da, oni prodaju mob sa funkcionalnim GPS-om, ali... Lewa os je orginalni rom za G4C i njemu GPS radi. Onaj tko je kuhao android multilanguage aosp za G4C, taj je skenjao GPS u mom slučaju, tako da ovdje je pitanje u koga prst uperiti. Osobno sam odabrao taj OS, a mogao sam uzeti čajna bloatware sa funkcionalnim os-om, i još uvijek ga mogu instalirati, što dalje implicira da si mogu pomoći po pitanju GPSa.
Jasno je da govorim o svom slučaju, kojeg je Necronomicon prozvao. Jel sve jasno sada ili treba još nešto nadodati?
Citiraj:
Autor Necronomicon
@Brko malo si promašio.  Ima bit da je jedini kasandro razumio što govorim.
Da je išlo tebe onda bi te i quotao. Ti si milijun puta nabrojao tu manu i svaka ti čast.
|
Pa ja JESAM rekao da me ne smeta to što je trenutno GPS neupotrebljiv, iako sam ga kupio oglašenog sa full functional GPS-om. Sve mi je govorilo da je mene išlo
Citiraj:
GPS sam naveo isključivo zato jer je to uobičajena mana većine china mobova (barem do sad, izgleda da je s MT6592 stvar riješena).
|
Nije, jer G4S ima isti problem kao i moj sa MT6582 na kuhanom multilangugage ROM-u. OK, negdje je hardver u banani i antene su loše, ali eto, u ovom specifičnom slučaju je softver.
Citiraj:
Znači govorim općenito za korisnike koji idealiziraju svoje mobove i opravdavaju sami sebi svoju kupnju a time usput i ostalima daju krivi dojam.
Isti ti da kupe mob od mene na tržnici mob sa odron funkcijama i za 100kn odmah sutri dan bi me stavili u loše trgovce, tražili povrat love ili tko zna što već.
|
O tome smo/sam upozoravali/upozoravao. No, nitko ne može zabraniti nekome da stavi Cubot X6 odrona za 1500kn na tržnicu. Jedino što se mogu ukinuti su nekakvi "realni reviewovi korisnika" sa privatnih blogova i slučnih stvari o kojima smo/sam pisali/pisao. A to hoće li se naći budala koja će okinuti 1500kn za takav mobitel, to je već samsa drugo područje, ono za psihijatra.
Zato i imamo ovu temu, jeltako? Da nitko odavdje ne nasjedne na Cubotara od 1500kn koji je jači od Xpeije Z1 jer ima 4 jezgre više i gdje ćemo reći sve, pa čak biti i prekritični i preobjekitvni, baš da ne napravimo efekt da u Kineski mobiteli next best thing, pa da nam ekipa hebe mater zato jer smo mi tu rekli da je to baš tako super.
Ali na Njuškalo, njuz grupe i ostale internet-prodaja servise ne možemo utjecati. A tamo mogu prolaziti Zopoti po 2500kn i tako to sa linkovima na stranice o kakvima smo pisali.
Citiraj:
Ovako kad se zna da rješenja nema, kinez nam ga uvalio normalno da će svak sebi koliko toliko opravdavati kupnju.
|
E pa to. Zato smo i imali godinu dana suše za galerije slika i videa i opravdanja "nemam vremena, mačka će mi se okotit svaki čas pa pazim na nju, ali budem" ili "koliko meni treba, meni je super". Čast izuzecima, ali kolike reviewove smo pročitali, ali od slika ni S. A mob drugi dan ili tu na tržnici ili na njuškalu, prodaje ga jer mu je uletio servis na Golfu dvojci pred tehnički pa mu treba hitno tih 500-600kn, dok nije znao da ima servis mjesec dana prije kad ga je kupovao.
Citiraj:
Ali ruku na srce da je mob kojemu ne rade neke osnovne funkcije ODRON iza toga stojim.
|
Pa šta nije HVALJENI iNew baš to? Air gestures koje ne rade, a na sva zvona se reklamiraju
Citiraj:
I to ne znači da neću opet kupiti ODRON (evo već četvrti kod mene jede govna ) što zbog znatiželje, što zbog lude glave i zbog toga što bi radije imao nešto što nije uobičajeno...
|
Ti si onda mazohist više klase