@Brko, Znao sam da ćeš se ti naći u Necrovom postu

pa sam si razmišljao kako da napišem post, a da se ti ne nađeš uvrijeđen. Ne zato što si mod pa da ti se uvlačim i ne zato što smo sugrađani nego zato što si dovoljno puta pošteno naglasio svoje motive i nisi zaslužio da te se proziva. Moje se više odnosilo na to da si ipak kupio mob koji NEMA funkcije koje su navedene u listingu. Tebi je to ok, ali generalno to NIJE OK. Govorim samo o proizvođaču i prodavaču !
S druge strane malo me ljuti što mi na pitanje odgovaraš da bi sve bilo u redu kad bi u svom fiktivnom oglasu naveo nedostatke fiktivnog proizvoda koji prodajem. Stvar je u tome da sam povlačio paralelu s kineskim prodavačima koji navode funkcije koje njihovi proizvodi nemaju ili im ne rade. Znači, reklamiraju da ima GPS, ali zapravo ga nema. Moj HDD navodim da ima 640GB po specifikaciji, a zapravo ima manje od 500.
Napiši lijepo i jasno da bi me u tom slučaju banali sa tržnice i foruma, razvlačili i pljuvali po nepoštenim trgovcima, prijetili mi batinama i policijom, možda i objavili moje podatke da me netko dođe premlatiti...
Samsung sam isto spomenuo kao primjer. Ne uspoređujem ga kao brandname nasuprot nonamea, nego proizvod nasuprot proizvoda. Ako nije bio dobar primjer držimo se onda HDD-a... Ni u ludilu ne mislim da Samsung ili iPhone nemaju mana, ali radio sam u prodaji mobitela 10 godina i nisam doživio da na njima piše da imaju GPS , a zapravo ga uopće nemaju. Poneki je neispravan out-of-the-box, ali to nije pravilo. Ako i ne radi kak se spada ispravi se sa sljedećom verzijom softwarea. Ali tvoj Điju i moj Ajnju NIKADA neće imati funkcionalan GPS.
Da skroz pojednostavim radi se o
lažnom oglašavanju i cifra tu ne bi smjela biti razlog da se ono tolerira.
EDIT:
BTW, zbog usrane situacije u ovoj banana državi, još uvijek nisam za sva vremena prekrižio kineze i zato ostajem tu na temi i pratim što se događa. Vjerojatno ću opet kupiti nekog kineza jer nemam novaca za ništa drugo, a činjenica je da se za manje novaca može dobiti dosta. Kupit ću i svjesno onda na kraju neki mob koji nema neku funkciju navedenu na specifikaciji, ali barem da one koje mi trebaju rade dobro. Samo moj je problem što ovisim isključivo o dobrim ljudima koji ovdje pišu recenzije i to me malo brine.