Citiraj:
Autor Necronomicon
U potpunosti se slažem. Malo koji kineski mob radi kako treba out of the box.
Mislim da je većina odmah ili nedugo nakon nabavke mijenjala rom iz nekog razloga. Samim tim je to po meni odron ili poluproizvod.
A i smiješne su mi one izjave poput "ako ti ne treba GPS onda je to odličan mob", zvuči mi kao opravdavanje.
Ako se reklamira i prodaje kao mob sa GPSom onda GPS mora radit ili je mob po meni automatski smeće.
|
To ja pokušavam shvatiti/razumjeti, ali mi ne uspjeva ... Imaš proizvod, nije bitno jel iz Azije, Afrike ili s Mjeseca, legalno se prodaje i reklamira sa određenim specifikacijama za malo novaca. Dolazi u ruke kupcu da neke od navedenih funkcija ne rade, ili uopće ne postoje na njemu, a vrlo često i sa dodatnim problemima tipa loše baterije, smrzavanja, pregrijavanja, nedostupnosti itd.
Ljudi to toleriraju jer su ga ipak malo platili ??!?
Karikiram malo, ali čini se kao da je to samo jedan korak ispod onoga da ti umjesto kupljenog predmeta pošalju ciglu.
Da na tržnici na ovom forumu prodam recimo HDD sa malo bad sektora za upola manje novaca nego što vrijedi razapeli bi me. Zašto? Pa onaj koji ga je kupio, dobio je HDD koji radi i ima malo manje prostora nego što piše na njemu, a malo ga je platio.
Nisam uopće trebao spominjati HDD, ista stvar i ako prodam recimo novi Samsung s4 kojem ne radi GPS, baterija mu traje pola dana i "malo" se grije za 1000kn.
Na eBayu već dosta sellera ne šalje u HR jer konstantno imaju problema s disputeima. Ili se prijavljuje da item nije došao ili se žali na sitne nedostatke. Tako se ljudi ponašaju na manjim ciframa. Ali kad je u pitanju veća cifra i treba item slati nazad, platiti troškove, ići na rizik da te bez razloga odbiju ili da se item "izgubi" ljudi rađe odustanu i služe se s onim što imaju jer postoji opasnost da ostanu bez ičega. Pretpostavljam da se u tom trenutku lakše pregrize i kažeš sam sebi : ma neću se zazat , dobar je za to koliko sam platio...
Taj dio razumijem, ali ne razumijem dio u kojem onda u anketi selleru i proizvodu daš ocjenu 4 od 5 i preporučujuš mob onima "kojima ne trebaju baš sve navedene funkcije"
Ponovno pitam: kakvu bi ocjenu meni dali i što bi se dogodilo da takav proizvod prodam na ovom forumu na tržnici?
Čudno i nejasno...