Dakle rješio sam si 6950 Toxic 2Gb, ona ima onaj VaporX hladnjak sa turbinom.Vizualnim pregledom sam utvrdio da kartica nikada nije bila otvarana pa reko da promjenim pastu i malo počistim.Nikada se nisam susreo sa takvim tipom hlađenja.Kada se sve rastavi to izgleda ovako
http://www.xbitlabs.com/articles/gra...0-toxic_3.html
Nanesem je pastu promjenim ove thermal padove na Ram-u sklopim upalim i ode ona preko 100c.Kontam nije nešto dobro sjelo ajd opet, opet isto proguglavam i naletim da ti VaporX hladnjaci nisu ravni nego blago savijeni prema unutra sa površinom kojom nasjedaju na proc i da treba 2-3 puta više paste nego kod običnog hladnjaka(čemu sam se čudio i smijao kada sam skidao staru pastu jer bilo je za jedno pet GPU-a nanešeno,a očito s razlogom).Stavim ja još paste i stvarno pade 20c temp u IDLE.E sad kad ju opteretim GPU,GPU1,GPU2 su OK temp i par stupnjeva razlike su ali GPU3 ode(pustio sam na trenutak do 120c ali kontam da bi otišlo još).Šta je to GPU3 temp i šta sada raditi.Razlika od ostatka temperatura je 40-50c.Jel to nešto na procu (pa možda fali još paste) ili je to neki drugi dio GPU-a?????