View Single Post
Staro 30.06.2014., 20:30   #1
Prki
Premium
Moj komp

Prki's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Sapphire HD 6970 Toxic GPU3 Temp previsoka

Dakle rješio sam si 6950 Toxic 2Gb, ona ima onaj VaporX hladnjak sa turbinom.Vizualnim pregledom sam utvrdio da kartica nikada nije bila otvarana pa reko da promjenim pastu i malo počistim.Nikada se nisam susreo sa takvim tipom hlađenja.Kada se sve rastavi to izgleda ovako
http://www.xbitlabs.com/articles/gra...0-toxic_3.html
Nanesem je pastu promjenim ove thermal padove na Ram-u sklopim upalim i ode ona preko 100c.Kontam nije nešto dobro sjelo ajd opet, opet isto proguglavam i naletim da ti VaporX hladnjaci nisu ravni nego blago savijeni prema unutra sa površinom kojom nasjedaju na proc i da treba 2-3 puta više paste nego kod običnog hladnjaka(čemu sam se čudio i smijao kada sam skidao staru pastu jer bilo je za jedno pet GPU-a nanešeno,a očito s razlogom).Stavim ja još paste i stvarno pade 20c temp u IDLE.E sad kad ju opteretim GPU,GPU1,GPU2 su OK temp i par stupnjeva razlike su ali GPU3 ode(pustio sam na trenutak do 120c ali kontam da bi otišlo još).Šta je to GPU3 temp i šta sada raditi.Razlika od ostatka temperatura je 40-50c.Jel to nešto na procu (pa možda fali još paste) ili je to neki drugi dio GPU-a?????
Prki je offline   Reply With Quote