View Single Post
Staro 30.06.2014., 13:09   #160
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Pozdrav,

Zanima me kakva vrsta servera bi bila dobra za jednu malu firmicu.
Ne znamo jel bolje kupiti gotovu konfu i stavit gore win server ili sve sa slagat, jer iskreno, nije da mi se da slagat, nego ne bi ja htio bit u firmi kriv ako nesto ode + to nije moj posao, niti ikoga drugog u firmi ali svi znamo ponesto.

na serveru bi se trebalo moci par stvari:
1. imat gore win sql server 2012
2. imat gore visual studio studio za jednog usera - a poželjno i više.
3. drzati dokumente i imati nekakav firmin data storage gore (znaci, neki raid),
4. da je dostupan ofc preko remote-a i da je na mrezi - al oke to se podrazumjeva kad spomener server
5. da sada 3-4 usera (u buducnosti recimo 6) se moze spojiti i raditi nesto gore, tj. da svi mogu imat sve aplikacije otvorene i da nije ubitacno spor.
VS i sl bi se vrtilo na nasim laptopima, a na serveru bi bila baza i sql m.studio i sl, al pozeljno i da 2-3 usera mogu vrtit jače aplikacije
6. bit ce gore jedna aplikacija za develop (slicno vs-u) koja bi trebala moc biti dostupna svim userima bez štekanja (ofc, licence su rjesene).i na kojoj svi mogu raditi svoj posao kada pozele ako zatreba.
7. da potraje nekoliko godina (tj. da bude i dalje prihvatljivo brz) - recimo barem garancijski rok da prezivi uz slicne performanse.

Palo mi je na pamet tipa DELL T610 ili T420 ili IBM X330m...

recimo da bi bilo ok sa 1 cpu (6-8 core) s mogucnoscu ugradnje jos jednog cpu - jel to uopce potrebno?
i da ima recimo 2x1tb u raidu...
i da ima cca 16gb rama za pocetak, mozda i vise...

sto mislite?

Hvala

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote