View Single Post
Staro 29.06.2014., 11:35   #1149
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Evo da i ja padobranac uletim u ovu temu, po pitanju prehrane, sa svojim iskustvima...

U pravilu nikad nisam isao u teretanu jer mi je to yeb... dosadno. Kad sam trenirao Muay Thai, sat-dva vremena prije treninga uvijek sam uzimao neke ugljikohidrate, tipa riza, tjestenina i slicno... Za vrijeme treninga pio sam sokić za rehidraciju (iscijedio 2-3 naramče u litru i pol vode i dodao zlicicu gržđanog šećera unutra). Poslje treninga whey i sat vremena nakon kakvi spori proteini za veceru (piletina, posni sir, slicno)...

Uglavnom bilo mi je mrak, isto sam jeo svaka 2-3 sata jer se agresivniji Muay Thai trening gotovo moze usporedit sa p90x programom (uvijek bio potpuno mokar, jedva hodao do doma).

Suma sumarum, ako se reducira (ne izbaci nego reducira) secer, kolaci i slicna govna, i ako redovno treniras, mos jest sta hoces i kolko hoces... A sto se tice wheya, podrzavam, to je samo dehidrirana sirutka i najbrze oporavlja i hrani misic nakon agresivnog treninga. Treba uzet tako nesto sto ce napunit misice nabrzinu i onda nesto sporo (tipa posni sir) koji ce hranit misice polako, recimo preko noci. Ako se ne varam, pocnu misici sami sebe jest ako se ne "nahrane" posljije treninga. A onda se nije nis napravilo.

Uglavnom, za mene od dodataka jedino whey i dex, sve ostalo mislim da se moze bez problema dobiti od raznolike i redovne kvalitetne prehrane.

I da, ja sam veliki pobornik body weight treninga... imam doma samo bucice, stangu za zgibove i vrecu za udaranje. i to je i vise nego dovoljno za definiciju i izgradnju misicne mase (hint: Hannibal for King, hehe)...
perich je offline   Reply With Quote