View Single Post
Staro 26.06.2014., 21:48   #43
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Koji je to bloatware? Asus Suite?
I ja sam ga sklonio, klao mi se sa postavkama BIOS-a, a iskreno složili su sve moguće i nemoguće opcije u BIOS da se poslije ništa ne treba podešavati.

Zapravo ja sam među rijetkima (?) koji je pao na foru dobre naponske regulacije i odličnih postavki u BIOS-u vezano za kontrolu ventilatora među ostalim, pa sam kupio ovo ROG čudo, žali Bože para.

Što se tiče tišine i hlađenja, kod mene je konfiguracija slagana iz temelja na osnovama tišine, teško je nadmašiti pasivni T500 C2D laptop, ali pokušavam. 99% vremena tri 140mm ventilatora - 2x Fractal Silent R2 140mm + 1x Noctua AF-15 140mm provedu na nekih 500-550rpm, niti ih čujem, samo mi smeta ventilator iz napajanja koje ne želim mijenjati sa S-Flexom koji stoji u ladici jer uskoro stiže Superflower pasivno, to je jedina komponenta gdje bi htio ići na pasivno jer čisto manje su šanse da dobijem napajanje koje cvrči - ne-Seasonic platforma.

IMHO pasivnost se ne isplati kada možeš imati protok sa ventilatorima koje ne čuješ, jer čisto ima komponenti koje trebaju hlađenje, a nemaju aktivno hlađenje za sebe tipa VRM.
tOta je offline   Reply With Quote