26.06.2014., 10:55
|
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Autor Janer Nevis
Ja sam jutros malo svog vremena proveo u razgovoru sa to2c u vezi Customs tax insurance, i nakon 100 pitanja i odgovora došao sam do zaključka da ni oni tamo ne znaju ništa o toj usluzi a kamoli da mi išta znamo.
Na svako pitanje bi odgovor išao: yes, pa mala stanka, pa no, pa maybe, I don't know; I must check...
U zadnjem bacanju, loptica ruleta je operaterki pala na to da pokrivaju puni iznos koji piše na računu koji se dobije od carine (u visini do 70$), ali da taj iznos ne plaća kupac carini, već kupac račun od carine skenira, pošalje to2c-u, i onda ga oni plaćaju preko dostavne službe izravno carini????
Kako oni to misle izvesti u praksi meni nikako nije jasno. Što će oni SingaporePostu dati novce, da ovi to plate gdje?, na koji bankovni račun? Kako će kupac dobiti taj carinski račun od pošte ako ga ne plati? Koliko će paket stajati na pošti dok ovi to ne plate? A paket može na pošti biti zadržan max 5 dana.
Uglavnom ovo što vam prenosim je krivo (hahaha) i to tako u praksi nije, ali eto prenosim da se vidi u kakvom je stanju ta usluga kod to2c. Iz čega proizlazi da nam je stvarno potreban pokusni kunić. Ili ako još netko ima viška vremena za ugodan razgovor sa to2c-ovim operaterkama.
S druge strane, imam jedno iskustvo sa coolicool shopom u vezi ove usluge gdje su bili pokriveni svi troškovi carinjenja. Ali to je bilo prije 3 mjeseca, da li se išta mjenjalo, ne bih znao.
|
Ma skeniraš im račun od Carine, staviš svoj broj računa i pošalješ im pa nek ti uplate.. Pa kud puklo, ionako plaćamo PDV 
|
|
|