View Single Post
Staro 25.06.2014., 17:21   #32
JuiceBox
Xulos :)
Moj komp

JuiceBox's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova

EDIT: mislio sam na tvoje swiftech hlađenje, koje si stavio na svoj 4770k. Ja sam uzeo H100i da procesor bude hladniji i da komp bude tih pod full opterecenjem (imao sam nh-d14 ali mi je bilo ruzno do bola, onak na prozoru bocne stranice, vec mi je i zena govorila da to ruzno izgleda. Sa h100i to izgleda puno, puno ljepse). Sa stock coolerom to postaje turbina. K tome ako zelim malo potegnuti prec preko 4 GHz, da ga imam cime ohladiti. I da, na quiet mode je stalno...

EDIT2: Daj mi pojasni što to točno dobivaš s tim max okretajima pumpe i ventova? Jer undervoltao si proc, i s tim skinuo dosta temp. Razlika između max i min okretaja pumpe pod BF3 je vrlo vjerojatno 2 stupnja Celzija. ajde ako ti nije problem pokreni bf3 pod min okretajima swiftecha i pod max okretajima na BF3 igri (moze i chopper )
Ja swifa imam vec ohoho , hladio je dobrih 6 mj 2500k na 4.2,4.3 i 4.5 GHz. sto tocno dobijam s max okretajima pumpe i ventova ? pa s max okretajima pumpe nekih2-3 c dobijem, ali s ventovima na 700-800 na 1800 dobijem i preko 7 tako da u igrama nikad nije preko 50C i da, undervoltao sam proc jer nemam klimu i apsolutno mi po ovom paklu ne treba kurenje proca. Proc ne pustam da pada ispod 3.9 i ne koristim one EIST pizdarije jer eto "nevjerujem" tom naprednom dizanju frekve u igrama kao i bilo kakvom opterecenju , kod mene je uvijek fiksna brzina proca, jos od E7400. Kad dodje zima, ode on na 4.4 a tada tu ventovi na 700 rpma nemaju sto traziti. Komp nemoze bit tih pod opterecenjem i hladan u isto vrijeme na 4.4 ghz , pogotovo ne 4770k jer ti za pravu tisinu treba 2x360 mm rad sa SS penetratorima i bar litra i pol tekucine uz kvalitetnu pumpu Ovo da je zena rekla da je ruzno , reci cu samo da je zena u pravu jer d14 nemoze bit ruzniji i neprakticniji kuler. Samo eto trebao si ostaviti stock neka urla, intel je kao sto si i sam rekao, odredio da moze ohladiti 4770k, je , al kad bi se zayebavali

sto se swifa tice : http://www.swiftech.com/H220.aspx#tab2 on je sve samo ne klasicno AIO. on je prava voda samo se nemoras zaj sa spajanjem jer ga oni spoje, pumpa i ventovi imaju MTBF 60k sati tako da me 3h dnevno na 3k okretaja na pumpi ne brine ni malo, sve ostalo je na silent.

@ Prki

griju se vise zbog smeca od paste izmedju IHSa i i jezgre proca. Nakon deliddinga proca i zamjene paste, temp idu dolje i 20 c

Zadnje izmijenjeno od: JuiceBox. 25.06.2014. u 17:34.
JuiceBox je offline   Reply With Quote