Pozdrav svima,
Bavim se produkcijom raznoraznih kratkih filmova, dokumentiranjem događanja, promotivnim videima i svašta nečem. Kako bi što manje vremena morao potrošiti u "studiju" treba mi nova konfiguracija. Većinu dosadašnjih uradaka sam radio na laptopu sa i7-icom druge generacije gdje mi je to uzimalo dosta vremena. Pošto mi je laptop neplanirano preminuo nemogu si priuštiti čekati na nove intelove procesore te bih ovu kofu uzeo kroz tjedan dva dana. Od djelova koje imam vrijedno je spomena:
Mbo:
Asus P9X79
Psu:
XFX TS Series 550W
Storage: 120GB SSD x2 - Raid 0 (OS i trenutni projekt) - prije su oba bila u laptopu bez raida
HDD 1TB x4 - Raid 10 (Storage) - bilo u NASu
Trebam još procesor, dvoumim se između 4 ili 6 jezgara, definitvno 4. generacija, osim ako u nekoj trgovini nema velika razlika u cijeni između ove i prošle generacije, ja je nisam našao...
Vodeno hlađenje ili zrak? Nebih jos OC, ali kroz godinu dana bih i to napravio pa možda radije uštediti sad i kupit neki slabiji hladnjak
Memorija, u laptopu sam imao 16 GB i često se događalo da bude zauzeto 90% tokom nekih zahtjevijih sekvenci pa bih sad mozda uzeo 32? Također, jel bolje po performanse ako uzmem 8x4GB ili 4x8GB
Grafičke kartice imam iz starog kompa, Radeon 4850 1Gb x2 CF, te bi ih nastavio koristiti. Ali ako će korištenje neke novije kartice uvelike pomoći mogu je kasnije kupiti
Budžet je 6000kn, ali to uzmite kao okvirnu vrijednost.