tih par stupnjeva što dobiješ s max okretajima je zanemarivo. Jer ionako s tim nižim temperaturama ćeš produžiti vijek procesora za neko vrijeme, recimo godinu dana. Pretpostavimo da procesor ima životni vijek 6-7 godina (iako imam na poslu računala koja su stara 15 godina i rade bez frke). Znači recimo ti mu životni vijek produžiš na 8 godina. Procesor (4770K) će za 3-4 godine već biti osrednji i mogu se kladiti da ćeš ga do tad već prodati. Znači forsirao si pumpu, ventilatore, nabirao prašinu unutra, bučio ukućanima da produžiš vijek procesoru za sljedećeg vlasnika? Nema mi logike. Ionako procesor ima jamstvo 3 godine. K tome s 4770k se dobije ono malo gofno koje ga drži na visokim temperaturama ali Intel to smatra dovoljnim da u takvim uvjetima radi 3 godine (i duže). Sad, ti uzmaš to vodeno koje puno bolje ohladi procesor (i ocan je hladniji nego stock sa stock coolerom) i te sve zakucavaš na max? Po meni je puno bolje da se kupi bolji hladnjak, dignut clock procesora i da se dobije na tišini (i temperaturama). Kao što sam rekao, za par stupnjeva ne vidim smisao da forsiram cijeli sustav hlađenja na maksimalnom i k tome budim ukućane. Neovisno o tome da li vozim chopper ili igram Diablo3...
EDIT: mislio sam na tvoje swiftech hlađenje, koje si stavio na svoj 4770k. Ja sam uzeo H100i da procesor bude hladniji i da komp bude tih pod full opterecenjem (imao sam nh-d14 ali mi je bilo ruzno do bola, onak na prozoru bocne stranice, vec mi je i zena govorila da to ruzno izgleda. Sa h100i to izgleda puno, puno ljepse). Sa stock coolerom to postaje turbina. K tome ako zelim malo potegnuti prec preko 4 GHz, da ga imam cime ohladiti. I da, na quiet mode je stalno...
EDIT2: Daj mi pojasni što to točno dobivaš s tim max okretajima pumpe i ventova? Jer undervoltao si proc, i s tim skinuo dosta temp. Razlika između max i min okretaja pumpe pod BF3 je vrlo vjerojatno 2 stupnja Celzija. ajde ako ti nije problem pokreni bf3 pod min okretajima swiftecha i pod max okretajima na BF3 igri (moze i chopper

)