View Single Post
Staro 24.06.2014., 10:53   #14
Jaki Zidar
Registered User
Moj komp

Jaki Zidar's Avatar

Datum registracije: Jun 2014
Dobro jutro svima!

Malo OT: Sad kad smo ispali sa SP možemo se opet posvetiti kompovima

Uglavnom, dojmovi o novoj konfi su svakako pozitivni. Ono što bih posebno izdvojio je odlična kvaliteta izrade Silverstone FT03 kućišta, prethodno sam imao priliku samo jednom koristiti Silverstone kućište i također sam bio impresioniran kvalitetom i idejama korištenim pri izradi.

Grafičku i napajanje sam već dovoljno nahvalio pa se neću posebno obazirati na te dvije komponente jer svoj posao odrađuju uredno i nečujno

Ono s čim nisam zadovoljan je Corsair H80i - konkretno njihov software Corsair Link. Aplikacija je jednom rječju - smeće. Da objasnim - kreiram svoj profil, sačuvam ga, postavim ventilatore na određenu krivulju, postavim osvjetljenje logo-a da svijetli u rasponu od plave do crvene, ovisno o temperaturi (plavo - hladan procesor, crvena - vruć), restartam, sve fino radi. Isključim komp, uključim ga nakon sat vremena - profil učitan međutim corsair logo uopće ne svijetli, ventilatori se vrte na 100% itd. Nakon još jednog restarta, logo ovaj put svijetli međutim Corsair Link više ne vidi ventilatore već mi pokazuje GTX 770 pod profilom Quiet (!). OK, skroz deinstaliram aplikaciju, restartam, ponovo instaliram i podesim sve i opet kroz par restartova ista stvar. Svaki put nešto drugo ne štima. A da ne spominjem da se broj okretaja za 2xSP120 Quiet koji su inače 3-pinski unutar aplikacije ponekad uopće ne mogu spustiti ispod 1330 o/min (stock ventovi uredno rade u punom rasponu). Ista stvar i kad sam za probu (još prije montaže u kućište) spojio 2xAF120 LED (također 3-pinski); jednostavno ih software ne može spustiti ispod te neke granice a s druge strane ih ne može podići niti na veći broj okretaja. Jedino što me ugodno iznenadilo je sama pumpa koja se uredno vrti na nekakvih 2200 o/min i doslovno je nečujna! Da ne duljim, problem sam riješio odspajanjem ventilatora s pumpe na matičnu, podesio sve u ASUS Fan Xpert 2 i sad sve fino radi (imam profil koji mi drži ventilatore ovisno o temp., nečujni su sve do nekih 69C, a nakon toga se zavrte na 100% - naravno u ovom režimu su čujni ali daleko je to od glasnog, po danu ne smeta a navečer ionako ne vrtim CPU/GPU burn testove pa mi se nikad ni ne zavrte više od 50%).

Inače, ispostavilo se da imam prosječni prockas s obzirom da ga je ASUSova ploča automatski overclockala na stabilnih 4.4GHz @ 1.264V. Maksimum je bio 4.6GHz @ 1.312V međutim prilikom učitavanja Windowsa se sistem restarta. Nažalost nisam se stigao poigravati voltažom i ručnim overclockom, ionako mi je ovih 4.4GHz i više nego dovoljno (zasad). U budućnosti planiram napraviti nekakvu manju usporedbu različitih ventilatora na H80i pa ću vidjeti koliko prockas stvarno može ići.

Jesam li spomenuo da wireless radi fantastično? Topla preporuka za ovaj model!

Malo benchmark screenshotova, redom: AS-SSD, Unigine Heaven, Cinebench R15, HyperPI s ventovima na mom custom profilu i na Full Speed profilu (razlika svega 1C, sobna temp. u oba slučaja 25C):

Jaki Zidar je offline   Reply With Quote