Citiraj:
Autor Guls
Hvala na info, malo sam proguglao što to je i sad idem pitati u Amex kako to pokrenuti.
|
koliko vidim Amex spada u PBZ card grupu pa je postupak vjerojatno više manje isti kao i kod mene.
kontaktiraš ih putem maila ili telefona, da bi pokrenuo postupak reklamacije odnosno chargeback za jednu transkakciju i to je to. dobiit ćeš obrazac koji ispuniš. dodatno objasniš detaljno situaciju u kojoj normalno jasno objasniš da kinezi ne poštuju garanciju i da nisu popravili mobitel.
ja sam do sada ima dva chargebacka.... jedan prije par godina . kupio sam jedan item od engleza na ebay-u... item je trebao biti poslan s tracking numberom... ali nije i item nikada nije došao.... paypal je dosudio u moju korist ali lik iz engleske nije imao love na računu - normalno je odmah pobrao lovu nakon prodaje... a isto tako paypal ne daje lovu iz svog đepa... tako da sam ostao bez love... onda sam kontaktirao banku i rekli su mi da mogu pokrenuti postupak reklamacije i to sam napravio. i nakon cca 30 dana lova je bila na računu
a drugi put sam pokrenuo chargeback prije cca godinu dana jer sam kupio jedan softwer koji nije radio kako treba. a paypal ne nudi zaštitu kod kupovine ne fizičkih itema.. pa sam opek pokrenuo chargeback i nakon cca 30dana lova na računu