View Single Post
Staro 23.06.2014., 13:48   #652
TutanCmon
Banned

Datum registracije: Sep 2011
Pozdrav,

Nisam neki stručnjak, ali to me nije spriječilo u nakani da sastavim konfiguraciju čija je namjena primarno igranje, a potom i sve ostalo pa vam ju predajem na recenziju i čekam prijedloge ili zeleno svjetlo. :-)
Najviše nedoumica imam po pitanju matične i napajanja pa bih bio zahvalan ako mi netko može sugerirati sitne preinake / unapređenja u smjeru "best-buy" kupnje. Najvjerojatnije neću ništa nadograđivati u dogledno vrijeme (ako ikad) pa bih htio kupitii najjače i najkvalitetnije komponente (ako takvo što postoji) u što kompaktnijem kućištu u ovom trenutku za oko 5000 kn (+ 1000-1500 kn periferija).
Pišem s tableta pa ću samo natipkati, nezgodno mi je kopirati linkove, cijene su ionako tu negdje, negdje je skuplje jedno, drugdje drugo:

1 - Intel i5-4460 (Nekoliko desetaka kn skuplji od i5-4440...)
2 - Asrock H81M-HDS, socket 1150 (Cca. 350 kn, ima nešto bolje, jače, isplativije...?)
3 - DDR3L 1600 MHz 1 x 8 GB (DDR3 ili DDR3L? Kingston ili Crucial (ista cijena) ili je svejedno?)
4 - Kućište Sharkoon MA-A1000, mATX (Ima 4 USB porta + 2 predinstalirana ventilatora u kućištu)
5 - Napajanje XFX 450 W (Je li dovoljno, s obzirom na grafičku? Core edition ili nešto skuplji Pro? Ili još skuplji Fortron Raider S 550 W ili pak nešto sasvim treće?)
6 - GPU XFX-R9-280A
7 - Seagate 1 TB, 7200 RPM, 64 MB (Ili neznatno jeftinija Toshiba 1 TB, 7200 RPM, ali 32 MB?)
8 - DVD+/-RW Lite On (Ili LG ili Samsung... Mislim da je svejedno pa ću uzeti onaj s najduljim jamstvom.)
9 - Tipkovnica / miš (Pojma nemam, uzet ću najljepšu kombinaciju... :-))
10 - I, konačno, TV / monitor, 22-24'' - Samsung ili LG? (Podjednake su cijene (1200-1500 kn) i specifikacije su slične, postoji li neka bitna razlika? I, je li mi pametnije ići na FullHD TN panel ili pak nižu rezoluciju s IPS matricom?)

Eto, ispalo je poprilično nedoumica, valjda će se nekom dati podijeliti razmišljanja... :-)

Zahvaljujem!
TutanCmon je offline   Reply With Quote