Pozdrav!
Puno je toga napisano na temu Moto G, puno na kineze, a nesto malo i za Moto E po ovom forumu... no ne mogu naci konkrentu usporedbu (ili je izvesti sam).
Dakle, kupujem u ducanu (ne zelim zajebancije sa servisom, zato samo RH ducan igra) novi mobitel (2 komada).
Namjena:
- mail, surfanje (80% vremena)
- Skype - jako bitno, starci zele unuka gledati i vise po sat vremena na skypeu s njim
- tu i tamo pozivi
- od igrica maximalni doseg je Angry Birds
- kamera da bude solidna. Dakle dnevne fotke da budu OK, ne trazim profi al isto da ne bude katastrofa od slika
- baterija sto duze da traje (naravno), al barem cijeli dan srednje intenzivnog koristenja
- bar 1GB rama (to je minimum mislim za neki srednji rang)
- cijena oko 1400 kn. Nije bitno u 100-200 kn, naravno, ako vrijedi dati vise, a manje se cijeni

- ekran oko 4.5'' - moze i nesto manje, max do 5'', al vece nije nuzno bolje
- kvaliteta (trajnost) sto bitnija, po mogucnosti 2 god garancije (kod kineza rijetko koliko sam skuzio), zato bas kineza ako bi uzeo bi morao bit dosta kvalitetno izradjen
- jednostavnost koristenja (dakle bez lemljenja da bi imao 3G ili wifi, bez puno zajebavanja, po mogucnosti da radi out-of-box i da radi kako treba). Promjena roma nije problem nikad naravno
Gledajuci po forumu, vidim da u obzir dolaze Moto G i E, te kinezi.
dakle opcije su:
- moto G
- moto E + SD kartica - citajuci reviewe ispada puno losiji pa otpada
- kinezi tipa ZTE Grand S Flex
- Gigabyte Maya M1 v2 (neki ga hvale, IPS ekran itd)
- Alcatel One Touch Idol Ultra (1200 kn)
- ne znam sto drugo, Zopo ZP700+ ili nesto?
hvala ekipa unaprijed na pomoci!!
TL,DR
Mob do oko 1400 kn
bitno: pouzdanost,trajnost,brzo sucelje,android,koliko-toliko dobra kamera s AF
mora biti nov s garancijom - dakle ducan ili webshop
ideja Moto G, Alcatel One touch idol ultra ili neki kinez?