View Single Post
Staro 22.06.2014., 09:08   #3440
goc_mails
low_rider
Moj komp

goc_mails's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
da, samo kako se njima isplati to kupiti na preplatu ili ima neka caka da ne plate.
E kolega kolega... mislis da vani nema muljatora ko u rvata. Naj jednostavniji nacin kaj se primjenjuje i ovdje na nasim prostorima...
Ti imas firmu koja je u stecaju tj pred zatvaranjem. Ja ti dodem s cca 20 somova kn i kaze evo ti ih buraz ajmo do operatera gdje ces uzet 20-25 mobova za vpn. Mene prosjecan high end mob ispade manje od soma kn a ti odes u stecaj i operater mora cekat da se svi ostali vjerovnici naplate ...

Naravno tek nakon sto je ovršni postupak gotov...

Drugi nacin je dosta popularan bas kod nas.... i sad se moram ispricat na pomalo rasistickim izrazima....

Znam podosta slucajeva (sto iz privatnog sto iz poslovnog iskustva) gdje se rade dealovi s cigićima (ups pripadnicima romske zajednice).

Uzimaju se najskuplje pretplate na njihova imena (pa cak i ove obiteljske tarife- a svi znamo da je uža obitelj prosječnog roma 15-30 clanova).
Oni dobe sitnu lovu i zaboli ih kaj je neki operater pokrenuo ovrsni postupak nad njima (jedini prohod je socijalna pomoc ili dječji doplatak koji se po zakonu ne smiju tereti-ovrsit), dok s druge strane preprodavac ima legalno kupljen mob koji prodaje po trostruko vecoj cijeni....

Ima tu jos dosta nacina ali nemojmo zaboravit da su neki članovi foruma plavci ....

Ovo su samo dva naj jednostavnija....