View Single Post
Staro 19.06.2014., 21:11   #52
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Jesi još što probavao s jadnim laptopom i kako je prošlo?

Htio bih se ubaciti s istom tematikom.

Riječ je o Thinkpadu T61 kojeg su ovdje u DE na poslu bacili u e-smeće, rastave ga, izvade disk, wlan, memoriju i šarafe i onak u dijelovima ga samo stave u kontenjer za eotpad...
Pa reko, ekran izgleda čitavo, a pošto je Thinkpad nisam mogao ostaviti ga onako da jadan čeka da padne kiša i potopi ga, sakupio tako laptop iz kontenjera u par dijelova.

T61 7665
T7300
iz X60 svojeg sam izvadio 2+1GB memorije
Quadro NVS 140M 128MB
Disk je isto iz X60, intelov SSD 160GB

Na njemu sve izgleda radi, sad je 2 dana u pogonu već, windows 8 bez ikakvih problema isto ko i na x60: niti jedan jedini driver ne treba instalirati jer sami sve povuku online. Trenutno je na 65W adapteru te zbog toga procesor radi na max 1.1GHz, ali sutra bi trebao doći 90W adapter, pa da profercera punom snagom

Eh sad, pitam ovdje ako je netko čuo ili imao iskustva s modificarinm middleton biosom.

Ono što primarno želim napraviti jest postaviti temelj za upgrade procesora u Penryn.

Službene stranice lenova kažu max 4GB memorije, dok iz raznih izvora podržava 2x4GB bez modifikacije jer je ta količina memorije i podržana službeno od strane intelovog PM965 chipseta. Ima li netko da je ubacio 8GB? Iako ne mislim na toliku količinu memorije ići (osim ako ne naletim na jaaako jeftine kekse), svejedno bih volio znati
U mojem x60 je službeno bilo da ne podržava više od 2GB pa sam 3GB bez ikakvih kerefeka koristio outofthebox.

--

Najjači procesor koji se može ugraditi u njega je Core2Extreme X9000, no zbog nešto većeg TDP-a ne bih riskirao, već se odlučio za T9500 ili T9300.

Brzim traženjem na amazon/ebay cijene takvih procesora su po meni prilično visoke.

T9300 45$ jos kolko tolko ok
T9500 85$
X9000 ~150$

Zna li netko gdje bi se jeftinije mogao nabaviti T9500 ili još jeftinije T9300?

Ako netko ima bilo kakvog iskustvas upgradeom ovog modela nek se javi