View Single Post
Staro 19.06.2014., 15:12   #325
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Da ti pojasnim, prica se referirala na cinjenicu da prosjecno glupi hrvat svoj (ne)rad zeli uzeti u proporciji zarade vlasnika a ne svoga rada. Shvatjas sada Bill vs. C# kopac kanala iz Karačija?
Tebi nije jasno da netko tko krpa kraj s krajem jedva i ako, neće razmišljati isto kao i netko tko zarađuje 115.000,00 kn mjesečno? Prvi je u situaciji golog preživljavanja i hoće više love da bi preživio, drugi hoće više love jer bi možda Ferrari umjesto BMW-a.
A ti očekuješ da razmišljaju na isti način?
To nije realno, meni je posve jasna tvoja poanta o tome kako (bi)se trebala postizati veća zarada i to stoji ali ona nije primjenjiva jer uvjeti nisu isti.

A ovo "glupi Hrvat", "balkan" ali ne u zemljopisnom nego u pogrdnom smislu je čista malograđanština i kompleks manje vrijednosti od kojeg pati većina ljudi sa ovih prostora...vani ljudi nisu ništa pametniji niti bolji, žive u boljim uvjetima i sređenijim državama.
Mi se možemo zavaravati da smo sada u istoj poziciji(jer to tako piše na papiru) ali to nije tako.

Citiraj:
It's that simple. To sto prosjecan hrvatski "radnih" nije navikao na koncepte trzista rada koji su prijemcivi u USA/EU vec desetcima godina je problem istog onog mindseta zbog kojeg se u threadu javlja ljudska abominacija koja otvoreno priznaje da krade ili ekipica koja iz samo njima znanog razloga otvoreno potice "piratstvo" u svim njegovim oblicima i formama.
Nije se taj "mindset" tj. mentalitet stvorio sam od sebe recimo većina ljudi u RH svjesna je da pravna država kod nas baš i ne funkcionira najbolje ali oni koji nisu u doticaju sa pravnom strukom i pravosuđem u RH zapravo mogu pojmiti možda 1% problema, situacija je katastrofalna a razmjeri su epski, meni je muka slušat ljude kad pričaju o tome jer nisu ni svjesni koliko je zapravo loše.
Sve se to naravno veže i na ekonomski život ove zemlje u svim mogućim aspektima pa slijedom toga naravno i na mentalitet kao i na sve moguće aspekte života u RH, to što neki u tonućoj podmornici imaju sreće biti u džepovima zraka ne znači da je podmornica ispravna...

Citiraj:
Jesi primjetio uzorak? Ova koja je kleptomancina bez moralnih vrednota tvrdi da ima faks i nema posao. Nedugo nakon javlja se NKV tip koji mlati pare ko lud (bilo istina ili ne, mogu iz glave poimence izvaditi ljude sa SSS-om koji zaradjuju kud i kamo vise nego doktori profesori). I rest my case, odnosno potvrdjujem ovo sto sam ti gore napisao.
Faktor sreće je uvijek bio presudan za život pojedinca, koliko talentiranih sportaša, osoba iznimno visokog iq-a ili općenito ljudi talentiranih na ovaj ili onaj način prodaje paradajze na placu samo zato jer nisu nikada dobili priliku pokazati svoje talente, to je tako. Ali jedna stvar je uvijek vrijedila sit gladnome ne vjeruje...

Citiraj:
Cijena rada u Hrvatskoj nije "mizerna", daleko je od toga.
Nije mizerna u odnosu na mogućnosti neto prihoda privrednih subjekata koji su skupa sa cijenom rada - mizerni.
Brain32 je offline