Citiraj:
Autor Brain32
Analogija ti je bila u banani s obzirom na PPP, valutni tečaj i puke brojke jer je u RH gazda koji zarađuje tri puta više od šljakera na 4000kn(znači 3x4000=12000) u usporedbi sa jednim MS programerom koji radi za 250k $ godišnje teška sirotinja dok njegov šljaker doslovce živi od zraka...
|
Kao sto rekoh, nomen u tvojem slucaju nije omen.
Da ti pojasnim, prica se referirala na cinjenicu da prosjecno glupi hrvat svoj (ne)rad zeli uzeti u proporciji zarade vlasnika a ne svoga rada. Shvatjas sada Bill vs. C# kopac kanala iz Karačija?
Tvoje maljanje zida vrijedi n tisuca kuna mjesecno kod gazde - ako zelis vise, mozes:
a) biti sam svoj poslodavac pa ugovarat cijenu
b) otici na novo trziste gdje maljanje vrijedi vise ili je trosak zivota manji
c) poceti švasat, tj. naci novu bransu
It's that simple. To sto prosjecan hrvatski "radnih" nije navikao na koncepte trzista rada koji su prijemcivi u USA/EU vec desetcima godina je problem istog onog mindseta zbog kojeg se u threadu javlja ljudska abominacija koja otvoreno priznaje da krade ili ekipica koja iz samo njima znanog razloga otvoreno potice "piratstvo" u svim njegovim oblicima i formama.
Jesi primjetio uzorak? Ova koja je kleptomancina bez moralnih vrednota tvrdi da ima faks i nema posao. Nedugo nakon javlja se NKV tip koji mlati pare ko lud (bilo istina ili ne, mogu iz glave poimence izvaditi ljude sa SSS-om koji zaradjuju kud i kamo vise nego doktori profesori). I rest my case, odnosno potvrdjujem ovo sto sam ti gore napisao.
Citiraj:
Ne znam zašto je teško razumjeti nesrazmjer cijena i primanja, u RH je ekonomija katastrofa jer počiva na državnom socijalizmu koji velikim nametima(zbog potrebe financiranja korisnika DP) pumpa cijene na nerealne razine ili s druge strane smanjuje plaće na mizerne razine(u odnosu na prenapuhane cijene) dakle nalazimo se u beskrajnoj petlji gdje mizeran trošak jedinice rada poslodavcu ne značni ništa zbog nameta na poslovanje uslijed kojeg mora podizati cijene da bi se uopće pokrio a zaraditi će teško jer uslijed nepovoljnog omjera primanja i cijena(standard života) naravno potražnja pada.
|
Cijena rada u Hrvatskoj nije "mizerna", daleko je od toga.