View Single Post
Staro 18.06.2014., 14:22   #319
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Postoji ali je za sve isti i za onoga koji ima 3 razreda srednje škole i za sa onoga sa Fakultetom pa se čudimo zašto nam mladi obrazovani ljudi odlaze.
Naravno da je isti. Zašto bi postojala razlika?
Ako tražiš radnika, trebaš njegovo znanje. NKV/SSS/VSS i ostalo ti je nebitno, bitno je što zna. A na osnovu toga ide plaća.
To što će brdo mladih otići je problem, ali je puno veći problem to što oni misle da će odmah naći dobre poslove samo tako.

Citiraj:
Ovo te ne kužim kako to misliš nije pravi posao. Kod mene u struci ljudi stvarno rade stvarni posao jedino dobe novce kao da ne rade pravi posao.
Ne, to nije pravi posao. Niti je dugotrajan, niti je čvrsta veza poslodavac / posloprimac, niti je na bilo koji način blizak stvarnoj situaciji.

Citiraj:
Nije smiješno nego je tragično. Meni je početna plača (pripravnička) bila 3500(netto) sa prekovremenima preko 4000kn. A da ne pričam kolika je bila cijena goriva, kruha i mlijeka.
Uspoređivati sa situacijom od prije 11 godina je smiješno. Situacija je tragična.

Citiraj:
Bolje grob nego rob, i to ako treba a ne treba.
Samo kreni.

Citiraj:
zar si zaboravio kao su se sve zemlje okrenule protekcionizmu po nastanku krize, brzo su svi zaboravili na slobodno tržište.
Npr.?
Upravo obrnuto, protekcionizam je malo toga ikome dobro donio, dapače.

Citiraj:
Ako se sve prepusti tržištu odosmo svi mi u ... i zato tržište treba regulirati a to je uloga države koja je zakazala: od neplaćenih prekovremenih, rada na crno, prijave na manji broj sati a radi se daleko više, isplate plaća na ruke itd.
Kako koja firma. Da vidiš kako mnoge uredno plaćaju.
i naravno da ćeš prepustiti tržištu, a ne državi, pogledaj isplativost i korisnost države - veća je isplativost drvene peći.