Citiraj:
Autor MIK
Postoji ali je za sve isti i za onoga koji ima 3 razreda srednje škole i za sa onoga sa Fakultetom pa se čudimo zašto nam mladi obrazovani ljudi odlaze.
|
Naravno da je isti. Zašto bi postojala razlika?
Ako tražiš radnika, trebaš njegovo znanje. NKV/SSS/VSS i ostalo ti je nebitno, bitno je što zna. A na osnovu toga ide plaća.
To što će brdo mladih otići je problem, ali je puno veći problem to što oni misle da će odmah naći dobre poslove samo tako.
Citiraj:
Autor MIK
Ovo te ne kužim kako to misliš nije pravi posao. Kod mene u struci ljudi stvarno rade stvarni posao jedino dobe novce kao da ne rade pravi posao.
|
Ne, to nije pravi posao. Niti je dugotrajan, niti je čvrsta veza poslodavac / posloprimac, niti je na bilo koji način blizak stvarnoj situaciji.
Citiraj:
Autor MIK
Nije smiješno nego je tragično. Meni je početna plača (pripravnička) bila 3500(netto) sa prekovremenima preko 4000kn. A da ne pričam kolika je bila cijena goriva, kruha i mlijeka.
|
Uspoređivati sa situacijom od prije 11 godina je smiješno.
Situacija je tragična.
Citiraj:
Autor MIK
Bolje grob nego rob, i to ako treba a ne treba.
|
Samo kreni.
Citiraj:
Autor MIK
zar si zaboravio kao su se sve zemlje okrenule protekcionizmu po nastanku krize, brzo su svi zaboravili na slobodno tržište.
|
Npr.?
Upravo obrnuto, protekcionizam je malo toga ikome dobro donio, dapače.
Citiraj:
Autor MIK
Ako se sve prepusti tržištu odosmo svi mi u ... i zato tržište treba regulirati a to je uloga države koja je zakazala: od neplaćenih prekovremenih, rada na crno, prijave na manji broj sati a radi se daleko više, isplate plaća na ruke itd.
|
Kako koja firma. Da vidiš kako mnoge uredno plaćaju.
i naravno da ćeš prepustiti tržištu, a ne državi, pogledaj isplativost i korisnost države - veća je isplativost drvene peći.