Citiraj:
Autor Brain32
Pa to je bome lijepo, rijetkost ali lijepo, očito radiš u normalnoj i dobroj firmi.
|
A gle, i ja sam u zadnjih par godina promijenio nekoliko firmi. I to iz raznih razloga, nikad nije sve crno - bijelo.
Ali to je način kako se treba raditi i kako neke firme i kod nas rade.
Citiraj:
Autor Brain32
Ma nije uopće komplicirano knjigovodstvo ti sredi sve potrebne papire i to je to, čekalo se dugo jer je bila velika navala pa je poslovično hitra državna služba baratala sa gomilom zahtjeva a o njihovoj brzini neću trošiti riječi...
|
Nisam ni rekao da je komplicirano, već da traje i da je gnjavaža. Takva procedura bi trebala biti automatizirana i brza.
Citiraj:
Autor Brain32
Da ali ti impliciraš da bi to trebali znati samo zaposlenici a ne i poslodavci jer nažalost to je kod nas prečesto slučaj. Ok tebi(a i meni) je trenutno sasvim ok ali nikad ne znaš kada te takve riječi mogu okružiti i ugristi za "debelo meso".
Postavljanje situacije na plemenite i jadne poslodavce i prljave kmetove i stoku koja samo traži više i više je suludo.
Pravne sam struke i vidio sam svašta u svim branšama od svinjogojstva preko energetike do IT-a ali jedna stvar je kod nas i više nego očita a to je da ni jedna ni druga strana nije bez "grijeha".
A to koliko bahatih i arogantnih kretena i tatinih sinova koji su nasljedili firme koje pretežno ionako posluju sa državom te de facto samo zahvaljujući ekspanzivnom DP-u koji sve to mora hranit i sami imaju love da i ne spominjem.
Naravno puni su sebe ko da su izmislili izmjeničnu struju...
|
Poslodavci to jako dobro znaju, kako "dobri" tako i "loši", a svi posluju na istom tržištu. Srećom, situacija u zadnje vrijeme ovo lagano filtrira i pokazuje se da ljudi rade s ljudima, ne firme s firmama.
Srećom, dio ovih tatinih sinova lagano propada...
Citiraj:
Autor tomek@vz
To stoji. Ima onih koji su VSS a neznaju ni obično pismo u wordu natipkati da je strukturalno kak spada - ili im se neda raditi ili izbjegavaju poslove a opet se žale na malu plaću jer su oni VSS. I sad zamisli da takav prebacuje svoj posao na ovog malog koji šljaka za 1600kn...s jedne strane je ok - ovaj će naučit radit...al s druge strane - čemu ovog truta držat zaposlenog? Tržište rada je jedan velik čušpajz jer fakat ima svega. I to me ne smeta dok god je odnos poslodavac - zaposlenik korektan i fer. Na svu sreću ja ništa od toga nisam okusio (kuc o drvo) - imam SSS, radim u IT-u iako mi nije struka ali ne tražim ništa, radim i dajem max od sebe - moj poslodavac recimo to cijeni. Šteta je samo što nisu svi takvi. 
|
A čuj, ljudi se drže iz raznih razloga - uredno ću držati zaposlenog potpunog neznalicu koji "drži" poslove za par kupaca, ali i maknut ga istog trenutka kad postane nepotreban.
Zato se stvari filtriraju godinama, do trenutka kad je odabir poslodavca stvar zaposlenika, a ne obrnuto.