Citiraj:
Autor Old Iggy
Prvo i osnovno - nema tu "ako".
S druge strane, probaj zaposliti nekoga za 1.600 kn pa vidi koja je procedura - traje mjesecima i gnjavaža je do bola. Ozbiljnima nije neka solucija, onima koji se drže zubima za zrak još i donekle dobra. Sad je samo pitanje hoćeš li sjediti doma i tražiti posao ili bar nešto raditi i skupiti iskustvo.
|
Sve 5 - ali ti i ja kolko sam skužio pričamo o 2 strane iste stvari - da - sustav je čist OK zamišljen jer oni koji nemogu dobiti neki posao mogu raditi i steći radno iskustvo (koje se ne upisuje u radnu knjižicu ako se ne varam ali me ispravi ako griješim) i zaposliti se negdje na temelju tog iskustva. To je idealna kombinacija i to podupirem u potpunosti. S druge strane imamo poslodavce koje zapošljavaju radije na taj način radnike jer im je jeftinije. Kad prođe rok - noga, ko te j*** i uzmu drugog na istu foru. Kakva je procedura - neznam al od 3 slučaja koja znam - završila su na ovaj drugi način a nijedno nemože nać normalni posao (tog tipa) jer kao što sam napisao - jeftinije je poslodavcima ovako bez obzira na proceduru iza toga oko zapošljavanja takvog radnika. Sezonske poslove u to ne ubrajam koji na svu sreću im kapnu i nije im bed ni ribat veš ak treba za siću iako su VSS i nisu lijenčine i znaju raditi posao iznadprosječno dobro (i to ne kažem ja, to kažu ljudi koji sa njima rade).