View Single Post
Staro 18.06.2014., 10:03   #2632
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Evo da prije iduće utakmice napišem svoja razmišljanja o igrama HR reprezentacije, barem kako sam ja to doživio, a dat ću osvrt i na narednu utakmicu, da ne bude ono lako je biti general poslije bitke.
Otvaranje SP, samo ime reprezentacija znamo šta znači, treba predstaviti zemlju cijelom svijetu, što je Niko odlično uradio. Ali da je malo dublje razmišljao ne mora se reprezentacija predstaviti samo jednom utakmicom, jer ovaj prvi dio je turnir, pa treba razmišljati i o prolazu. Kako sam ja vidio prvi dio utakmice, Skolari je krenuo lagano, kao da je htio reći "nudim vam neriješeno", ali Niko je zamislio da odmah krene na pobjedu, kako bi on bio glavna faca i kako bi se eksponiro. Po meni trebao je krenuti sa nekih 90% gasa, a ne odmah nagaziti (hladan) motor. Još jedna čudna stvar mi je bila što nije bilo brazilaca, šta je time htio dokazati? Na šta aludiram zaključite sami. Zamislite npr, reprezentaciju Švicarske, gdje bi bili bez stranaca. Znači nije dovoljno samo posložiti igrače za jednu utakmicu, već treba kao u šahu razmišljati unaprijed. Igračima nemam što reći, i bilo mi je krivo kad neki prozivaju Olića, a čovjek daje sve od sebe. Čim vam neko jednom ne valja, odmah zaboravite sve njegove zasluge. Da ovo ne pređe u roman moj osvrt na sljedeću utakmicu.
Afrikanci nikad nisu dobro igrali sa Evropljanima, sjećam se jednom Yu je neke tukla, ne sjećam se 8-9:0. Vjerovatno ni Hrvatska neće imati problema sa Kamerunom. Moj savjet je da selektor ostavi Luku do 65 minute, da ne bi rizikovao povredu, jer iduća tekma teža od ove. Znači da od ostatka izabere ekipu, koja će s obzirom na prikazanu igru Kameruna dati rezultate. Za sad toliko.
begi je offline