Citiraj:
Autor Omerta
panda - vidim da tebe onda interesiraju fejk legende i fejk situacije, slaviš ih nakon puno puno godina? Svaka čast, ja više volim realnost, poštenje i točnost.
|
Ja kao i ti više volim realnost, poštenje i točnost. Kakva je to "
fejk" legenda ni ne znam
Ali postoji i neka granica. Apsolutno sam za to da se situacije koji direktno utječu na ishod utakmice provjeravaju - offside i gol linija.
Sve ostalo za mene treba ostati slobodna procjena suca. Pogotovo zato što FIFA i IFAB nisu dogovorili striktna pravila oko diskutabilnih situacija.
Kad se ruka napuca u nečijem 16ercu od 10 sudaca, pola će ih biti za jedanaesterac i suditi ga, a druga polovica će nastaviti igru uz objašnjenje da je ruka napucana.
Recimo, trenutno ti u pravilima stoji:
Citiraj:
A direct free kick is also awarded to the opposing team if a player commits any of the following three offences:
handles the ball deliberately (except for the goalkeeper within his own penalty area)
Penalty kick
A penalty kick is awarded if any of the above ten offences is committed by a player inside his own penalty area, irrespective of the position of the ball, provided it is in play.
|
Penal zbog ruke je tada kada igrač NAMJERNO "kontrolira" loptu rukom. A sad ti meni reci koliko si jedanaesteraca na ruku vidio u zadnjih godinu dana i koliko je igrača u tim situacijama baš namjerno udrilo loptu rukom.
Znači, tek kad FIFA i IFAB direktno odluče o takvim situacijama, onda se može krenuti dalje.