Znaci mazanje po jezgri nije dobro, ali mazanje po kuleru je? :-SS samo stavi duzinu dva zrna rize po jezgri i to je to. Mx4 koristim duze vrijeme. I kod cure ju mjenjam svakih godinu i kusur uz redovito ispuhivanje. S tim da samo ispuhivanje do sad vracalo temp ko da sam frisku pastu stavil, a unutra je vec ista 10ak mjeseci...
Dok sam imal desktopa i stalno gledal kak da smanjim temperature i izvucem koji mhz extra sam sve sprobaval. Zbog dna kulera koji je imal heatpipove u sklopu kontaktne povrsine zrna rize nisu bas bila efektivna jer je samo dno imalo "rupa" za koje je trebalo malo vise paste (xigmatek aegir) pa od tud to s mazanje s prstom i ravnanje kreditnom.
Kod prethodnog low profile prolimatecha koji je imao kontaktnu povrsinu ko zrcalo zrna rize su funkcionirala bolje.
Na svom lapu iz potpisa razmazujem na procu jer zrna rize se ne razliju jer ima 3 sarafa te nemrem najpravilnije rasporedit pritisak dok sarafim i onda mi jezgre 2 i 3 imaju po 7-8c vece temperature, ak sam namazem i poravnam kreditnom razlika je unutar 4c i kax temp nize za nekih 2 do 3 stupnja dok kurim s prime 95.
Kod gpu chipa di se koriste 4 sarafa furam metodu zrna rize i max temp prilikom 3d čmarka 2011 ispadnu nesto nize nego u usporedbi s razmazivanjem jer kad sarafim pravilnije vrsim pritisak i ocito se kak spada uspije rasiriti.l to famozno zrno.
Vec duze vreme koristim iskljucivo mx4 i to radi ko zmaj.
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 15.06.2014. u 21:50.
|