View Single Post
Staro 14.06.2014., 18:27   #266
Valley7
Banned

Datum registracije: Apr 2012
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Ovakvu rečenicu sam zadnji put čuo kada sam pričao s klincem od 15g koji misli da je bez srednje škole glavni baja i da što će se truditi u životu kada može raditi nešto u fušu jer "odem na gradilište i zaradim 7000, bez problema".
Kad živimo u društvu koje de facto kažnjava poštenje i onemogućava napredovanje legitimnim kanalima. Nepotizma ima do krova. Ja nemam 15 god, ali bogme imam faks koji me nije odveo nikuda. Mogu diplomu kačiti o zid i svirati balalajku na birou. Bilo kakva iskrenost uvijek mi se obila u glavu. I što drugo onda preostaje nego oguglati na sve, isključiti osjećaje, zanemariti moral i pretvoriti se u mašinu za preživljavanje.

A što se softvera tiče, stvarno ne osjećam nikakvu krivnju što lobiji poput microsofta od mene nisu dobili ni lipe iako baratam sa njihovim proizvodima. Ako mogu mukte ispabirčiti bilo kakav softver - zašto ne? Osim toga, ovdje se postavlja pitanje je li krađa od takvih lovatora i eksploatatora doista krađa? Je li krađa uzeti nešto iz dućana čiji vlasnik nije platio dobavljače i radnike? Po mojem stavu nije. Ja nemam zato da bi takvi mogli imati.

Toliko od mene.

Zadnje izmijenjeno od: Valley7. 14.06.2014. u 18:39.
Valley7 je offline