View Single Post
Staro 14.06.2014., 15:03   #261
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Valley7 Pregled postova
Ako meni nešto treba i mogu to ukrasti, ukrasti ću. Ne opterećuje me savjest, moral niti to kako se drugi ljudi osjećaju. To je jedini način za preživljavanje.
Kao sto rekoh - krkani.

Citiraj:
Autor Burko Pregled postova
u nicemu jebemu . samo kazem - da je sam proizvod jeftiniji, tako bi ga i vise ljudi kupovalo. nista vise, nista manje. piratluk je dobrim djelom, ponajvise kod win sistema, zbog cijene.
Tu se varas, i to grdno.

Ima stvari koje licencom kostaju toliko da prosjecan Windows korisnik ne zna ni procitati broj pa nisu "piratizirane". Nije problem napraviti softver kojeg neces moci nelegalno koristiti. No, veliki dio popularnosti upravo lezi u tome sto je "piratibilan".

Unatoc svemu, i jos jednom ponavljam, ovdje se radi o tome da svjesno bolestan narod ima potrebu nekog prevariti, zajebati i ukrasti nesto jer mu se moze, ne uzimajuci u obzir bilo kakve posljedice.

Citiraj:
karikiram, kupis cijeli komp za 2200 kuna i onda jos bubni cca 1000 kuna za sistem....... koliko ce se ljudi odluciti na takav potez? uz nas standard, jer nije isto 850 kuna ovdje i 850 kuna u Njemackoj ili USA ili opcenito razvijenom zapadu.
Zaboravljas da racunalo, kao i automobil, mobitel ili jos sijaset stvari predstavljaju luksuz, a ne *pravo* pojedinca. To sto je prosjecni krkanikus vulgaris navikao da on MORA nesto imati je drugi par rukava.

Citiraj:
a znas i sam da je ovo ono, krajnja krajnost sa odgovorom. mislim, ako se slazes sa principom kapitalizma, pogotovo na ovim prostorima, onda svaka cast. ja ne, i to je to.
Ovdje se ne radi o "principu kapitalizma" nego o neprimjenjivanju osnovnih postulata zdrave pameti, a kamo li demokracije ili slicnih apstraktnih pojmova.

I dalje ti, unatoc tome, ne stoji cinjenica da je softver "preskup" ili nesto slicno. Takav je kakav je, kosta manje vise svugdje isto, a sad je druga stvar mozes li si ga priustiti. Ako mozes platiti, koristis i super. Nema tu neke filozofije.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline