View Single Post
Staro 14.06.2014., 13:39   #257
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Kamen spoticanja jest cinjenica da samo u ovom threadu mozes nabrojati solidan broj osoba koji *ne zele* placati ono sto koriste. Jer su krkani - geni kameni. Samo su im "Hocu Internetove" akcije dozvolile da to ispoljavaju javno i jos se hvale time.

Uz to, ne razumijem to kukumakanje oko cijena:

http://i62.tinypic.com/etfz0z.png
http://i62.tinypic.com/2epj23c.png

Znaci, 119,99 * 1,25 * 5,583936 = ~850 kn

U cemu je problem? Koliko vidim, cijena je ista i u verziji 8 i tako dalje..
u nicemu jebemu . samo kazem - da je sam proizvod jeftiniji, tako bi ga i vise ljudi kupovalo. nista vise, nista manje. piratluk je dobrim djelom, ponajvise kod win sistema, zbog cijene.

karikiram, kupis cijeli komp za 2200 kuna i onda jos bubni cca 1000 kuna za sistem....... koliko ce se ljudi odluciti na takav potez? uz nas standard, jer nije isto 850 kuna ovdje i 850 kuna u Njemackoj ili USA ili opcenito razvijenom zapadu.
da, sad ide kontra - imas alternative....... ne pricam o tome.

Citiraj:
Dakle, nisi procitao EULA-u i ne razumijes razliku izmedju OEM (system builder) i retail licnece. No dobro, i dalje odgovorno tvrdim da je IBM najveci krivac za trenutno stanje u svijetu (opcenito) jer je bas svima ucinio racunalo dostupno. Nazalost, ono nije za svakoga.
my bed, da, zaboravio na to, imas pravo.
ali to hocu reci, da je taj komad softvera koji je toliko rasiren tako, 300-400 kuna, ma garant bi se i ovi tvrdokorni >>zasto placati za nesto sto imam djabe da mi ostane za zuju i kolumbo<< odlucili kupiti.

Citiraj:
Odselis u Sjevernu Koreju i nemas frke.
a znas i sam da je ovo ono, krajnja krajnost sa odgovorom. mislim, ako se slazes sa principom kapitalizma, pogotovo na ovim prostorima, onda svaka cast. ja ne, i to je to.

a ako bi se odselio sa mogucnosti odabira, to bi najvjerovatnije po izboru bila negdje skandinavija .

Burko je offline