Po meni je zaključak priče da smo sami krivi. Zašto?
1. Igramo loše. Odlučili smo se za defenzivnu igru. Cilj ukrasti posjed lopte koliko je moguće, duplirati Neymara i Oscara, igrati na brze kontre. Na kraju je naša igra izgledala tako da smo panično izbijali loptu gdje smo mogli, radili breg grešaka u predaji, dovodili Brazilce u čiste šanse (da je Brazil onaj pravi Brazil, mi bi popili 5-6 komada sigurno), odigrali tri četiri kontre gdje smo većinom došli pred 16m i stali s pitanjem što dalje. Igra nije ništa puno bolja od Šticine ere. Ne znam zašto to ljudi ne vide i tvrde da smo odigrali maestralno? Kaj je to točno bilo maestralno? Posjed lopte? Dodavanja? Izgradnja igre? Defenzivni zadaci (tu smo actually imali i lijepih trenutaka)? Ofenzivni zadaci? Kaj?
2. Sudac. Uvijek je kriv sudac. Da se razumijemo, sudac je bio loš. Za nas. Ali i za Brazil. Nekoliko faulova je mogao komotno suditi kad su naši potezali kontre (pogotovo Srna koji se prgavio maksimalno na Marcelu i Hulku), a nije. Nas je indirektno zeznuo za penal, ok shit happens, nismo ni prvi ni zadnji, al nemreš se vadit na suca u tekmi u kojoj si totalno poražen, kvalitativno, kvantitativno, tehnički i taktički. Jednostavno nemreš. Po meni je to stvar mentaliteta, jer su nama uvijek suci krivi, a suci rade greške jer su ljudi, i većinom su greške obostrane. I onaj naš poništeni gol je poništen s razlogom, svaki sudac bi svirao i minimalni kontakt s golmanom u zraku. Nemaju oni usporenu snimku nakon akcije da bi mogao reći "e hebiga Ola, zeznuo sam"...
3. Kovač. Scolari je pojeo Kovača. Način na koji je posložio tim i koliko je bedasto bilo koristiti Brozovića i Jelavića (s rezervom, jer da je on odigrao bolje i ogradio se bolje, imali bi bar još dve šanse više). Scolari je odgovorio idealno, Neymar i Oscar su stalno imali po dvojicu (Neymar i trojicu četvoricu) na sebi, što je ostavljalo for i drugo krilo slobodno, tako da su nas našetavali ko majmune po terenu, bilo je smiješno za gledati. Kovač odgovara s Brozovićem. S Brozovićem. Nit je mali psihički spreman niti je rang za tehničare poput Brazila. Ovaj Brazil jučer je bio zreo za popit jedno tri komada, što će se možda i desiti kada nalete na Njemačku/Nizozemsku.
Na igračima se vidi da su umorni, što od sezone, što od priprema, zrak je bio pun vlage, navijači su cijelo vrijeme drmali za domaćine, sudac je imao svoje minute, trener nije povukao dobre poteze i na kraju smo izgubili. Nije smak svijeta, logično je bilo očekivati da će nas satrati, dečki su dali sve od sebe (zbilja ne mogu reći da se nisu trudili, fakat valjda zadnji atom snage su dali), tekma je bila dobra, nije mi žao i dečki zaslužuju pohvale. Naravno da svatko ima svoj limit koji može doseći, u ovom slučaju su Brazilci (mada i ovako loši) prilično bolji od nas. Nemreš se ti nadigravati s majstorima

Nadam se da ćemo imati više sreće u slijedećim kolima i nemojte se izvlačiti na suce, molim vas ko boga. Drukamo za 6 bodova do kraja jer nema više defenzivno!!