View Single Post
Staro 13.06.2014., 02:31   #1970
Mileni
Premium

Mileni's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mileni Pregled postova
Kako smo zemlja sa 4mil izbornika, evo sastava kojem se ja nadam:
http://lineupbuilder.com/2014/hr/?sk=3785
I dalje sam uvjeren da bi uz taj sastav puno bolje odigrali. Olic ne moze krilo igrati. Nikako. Nikada. EOD. Kao ni Dudu recimo.

Jelavic ne moze nista igrati, i taj dio me najvise razocarao sa strane Nike. Cak i vise od Olica na krilu. Jos kad sam cuo da se Dammir zagrijava mrak mi dosao na oci...

Ukratko, smijurija. Ne volim pljuvati po sucima, i iskreno, rijetko kad spominjem iste. Nije stvar 'samo' penala. Pa cak ni samo zutog za Neymara. Jer ajmo biti realni, nece ni jedan sudac suditi za ono crveni u 25min na otvorenju SP-a protiv domacina. Bez obzira dal je domacin J.Afrika ili pak svemocni Brazil. Sve je to ok.

No 4-5 cisti prekrsaja ne svira na nasima, dok Brazilcima za obicna bacanja po terenu svira kao lud. Sudac ne poznaje osnove nogometne igre i pustanja prednosti. A sudi otvorenje SP-a. Tragedija.

Onda tek mozemo doci i do onog penala... Mislim, presmijesno i prezalosno. Ponisteni gol inace cak mogu shvatiti. Znam da ce me mnogi napasti radi toga, ali tu sudac cak nije u krivu. Sjetimo se kvalifikacija kad smo svedjane dobili u gostima, njima je ponisten slican gol. Pravilo kaze da vratara ne smijes cak ni dirati unutar 5m. Takvo je pravilo, sudio je sto je sudio i to je ok.

No penal nikako nije ok. Onakav penal ja osobno ne bi cak ni vlastitoj reprezentaciji dosudio. Stid bi me bilo. Japanca ocito nije. I cestitam mu na tome.

Meni je samo zao sto smo ih imali. Na moje iznenadjenje posebice u drugom dijelu jer Brazilci nisu mogli ni prdnuti, a kamo li nesto vise. Onda i pogreska Nike, vadi katastrofalnog Jelavica i ubacuje rebica. Odlicno. Samo sto je onda u trenutcima kad moramo napadati poslao (pre)umornog Olica u napad, umjesto da je odmah/sad/isti sec. usao Dudu na tu poziciju.

Jos bih samo napomenuo da je (debeli IMHO) Pletikosa stvar proslosti. Kod prvog gola lik stoji na sredini, iako je ta sredina pokrivena. Naravno loptu koja jedva putuje do gola ne vidi i onda primamo gol. Slicna situacija i kod treceg gola. IMHO na njegovu dusu ta dva gola idu.

Ali opcenito, nikad losije sudjenje otvorenja SP-a. Ili ja to barem nisam skuzio kako nije igrala 'moja' ekipa. No da je uzasno sudjenje bilo - je. I to debelo navlacenje za domacina kojem to stvarno nije potrebno.

Radije bih izgubio utakmicu nego istu dobio na taj nacin.

Za kraj, samo se nadam da Jelavic vise nece dobiti ni sekunde. I da Olic/Dudu nece igrati krilne pozicije, jer za to nisu. Nikako. Nikada. Oni su napadaci, nije Oliceva krivica sto ga se gura gdje ocito ne zna. Niti je Duduova sto ne dobije covjek ni priliku, iako je rodjeni killer.

Jelavic me dogurao cak do toga da jedva cekam da se Mandzukic vrati
Mileni je offline