Citiraj:
Autor Burko
da, i ja sam dijelom dio tih krkana jer imam jednu verziju tog razmisljanja. ili drugacije, nisam strikno za to sto zakon propisuje, jer te iste zakone je pisao netko kome taj isti - odgovara. nevermind.
|
Pa dobro, ovo sto pises je standardni hrvatski modus operandi. Prije 20 i kusur godina, 15.000 ljudi je izginulo jer smo se borili protiv mrskog komunizma. Sada kada imas sustu suprotnost, opet ne valja. No dobro, nije tema.
Pa onda? Ne pricam o "ideji" ili CD-u Josipa Katelenica kojeg si skinuo s Napstera '99., nego o komadu softvera kojeg koristis svakodnevno i na njemu zaradjujes novac. Jer ako ne zaradjujes, sto ga onda koristis, ima alternativa koliko volis - a ako ti sluzi za nesto nezamjenjivo, onda plati.
Ulaziti u umjetnost ovdje necu, filmofil nisam, a sto se tice glazbe, one autore koje volim podrzavam do mjere da okrenem rundu Bori Čorbi (da, opet je poceo piti kao rupa bez dna) prosli tjedan u kladionici u Majora Ilića u Paliluli ili da oprostim proslogodisnji fail Rundeku na Medvedgradu i nadam se da novih 80kn koje sam jutros dao za krov MSU-a za tjedan dana nece biti lose.
Ali otvoreno poticanje "piratstva" u bilo kojem obliku jer prosjecni jalni hrvat ne moze podnijeti da netko "zaradjuje na njemu" je globalni mindset zasluzan za trenutacnu generalnu kaljuzu na ovim prostorima.