View Single Post
Staro 12.06.2014., 17:13   #227
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
I potpuno si na cisto da ga netko koristi van gabarita koje si ti zadao, odnosno, da ga ukrade?
Definitivno nece (o)krenuti u smjeru ovih intelektualaca kojima je naglo poceo smetati truli kapitalizam i sto sad oni imaju placati nekakve softvere kad se oni na Internetima mogu skinuti i tako dalje i tako blize.

Takav nacin razmisljanja je primitivan na vise razina, no samo potvrdjuje cinjenicu o kolektivnom IQ-u na ovim prostorima.

Tome i jest bilo usmjereno moje pitanje - bas bih volio vidjeti reakcije tih istih krkana kada bi netko njihove "Windowse" rasparcivao i kopirao na takav nacin.

da, i ja sam dijelom dio tih krkana jer imam jednu verziju tog razmisljanja. ili drugacije, nisam strikno za to sto zakon propisuje, jer te iste zakone je pisao netko kome taj isti - odgovara. nevermind.

nego, ne, smetalo bi mi. ali ja nisam isao u tom smjeru strikno jer danas je intelektualno vlasnistvo - ideja. hej, ideja..... meni ako isto sine za 5 godina i nemam veze sa tobom koji si ju negdje (ideju!) prijavio kao patent, ono.... ja ti trebam placati . nema veze sto je to samo ideja.

i ja pripadam onoj generaciji koja je vrtila VHS na kojem je pisao da je vlasnistvo te i te kuce i da je svako reproduciranje medu ljudima stogo zabranjeno itd, so? ti nisi nikada presnimio kazetu? audio, posto nemas 17 godina i morao si vrtiti vesele hajvancice i baje? jel bi mi trebalo biti i zao nasih kuca sto su derale po 300-400 kuna za jedan CD neke grupe? kuzis sto hocu reci? zakonski propisi?

sve ja to postujem u smislu zakona, ali samo jer moram. inace ne, tj u jako malom postotku. pogotovo ne megalomanske firme bilo kojeg spektra proizvodnje..... jer nikad - nikad nije dovoljno.

Burko je offline